Ponovo priznanje za Katarinu Bulatović?

Katarina Bulatović je već birana za sportistu godine, 2012. zajedno sa Bojanom Popović
8 komentar(a)
Katarina Bulatović, Foto: Boris Pejović
Katarina Bulatović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.12.2014. 08:33h

Ako ne bude odlaganja odluke zbog završnice Evropskog prvenstva rukometašica, gdje našu reprezentaciju očekuje borba za medalje, Crnogorski olimpijski komitet će danas izabrati najboljeg sportistu 2014. godine, četvrtog po redu od 2011. godine od kada se po novom Zakonu o sportu bira najbolji sportista države.

Na osnovu pristiglih predloga sportskih saveza, u konkurenciji je petoro sportista - rukometašica Katarina Bulatović, vaterpolista Mlađan Janović, džudista Nikola Gušić, odbojkaš Vojin Ćaćić i strijelac Čedomir Knežević, koji, realno, nema šansi u konkurenciji pomenutih predstavnika kolektivnih sportova i Gušića.

Katarina Bulatović je već birana za sportistu godine, 2012. zajedno sa Bojanom Popović, i favorit je za novo priznanje. U godini na izmaku, desni bek naše reprezentacije je u maju osvojio Ligu šampiona sa Đerom i bio treći strijelac LŠ u protekloj sezoni (72 gola), a u tekućoj sezoni LŠ je na prva četiri meča za Budućnost postigla 19 golova, dok je posljednja dva pauzirala zbog povrede. Na EP koje je ušlo u završnu fazu, Bulatović je trenutno prvi strijelac naše reprezentacije, ukupno šesti na šampionatu sa 32 gola, i ima šanse da se domogne druge medalje na šampionatima Evrope.

Mlađan Janović, član turskog Galatasaraja, prošle sezone u italijanskom Reku, sa reprezentacijom ima bronzu iz Svjetske lige (na finalnom turniru u Dubaiju bio je najbolji strijelac naše reprezentacije), te četvrto mjesto na Evropskom prvenstvu u Budimpešti, u julu ove godine.

Vojin Ćaćić je kapiten odbojkaške reprezentacije Crne Gore koja je u julu osvojila Evropsku ligu (izborivši plasman u Svjetsku ligu), što je prvi trofej u istoriji za crnogorsku reprezentativnu odbojku. Ćaćić je prošle sezone predvodio Budvansku rivijeru do druge faze Lige šampiona (među 13 najboljih), a prošle nedjelje je drugi put uzastopno izabran za najboljeg odbojkaša Crne Gore.

Džudista Nikola Gušić je srebrni sa Evropskog prvenstva za mlađe seniore do 23 godine, sredinom novembra u poljskom Vroclavu, gdje u borbama do 73 kg upisao četiri pobjede i poraz. Ove godine ima i jedno prvo i jedno treće mjesto na Evropskom kupu u Beogradu, odnosno Sarajevu.

Najzad, strijelac Čedomir Knežević, prvak Crne Gore u disciplini vazdušni pištolj, u septembru je zauzeo 32. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Španiji, u Granadi.

Svečano proglašenje sportiste godine je 24. decembra u Vili „Gorica”. Prošle godine je najbolji sportista bio vaterpolista Nikola Janović.

Bonus video: