Miličić zbog povrede predao debitantski meč u ringu, Pagonis osvojio Strugarovu titulu

116 pregleda 1 komentar(a)
Darko Miličić, Foto: Beta
Darko Miličić, Foto: Beta
Ažurirano: 19.12.2014. 08:21h

Darko Miličić porazom je debitovao u konkurenciji kik boksera - bivši srpski NBA košarkaš (bio je drugi pik na draftu 2003. godine) je sinoć u Novom Sadu zbog povrede morao da preda meč protiv Radovana Radojčina iz Sente.

Do prekida meča došlo je u drugoj rundi, kada je Miličiću stradala potkoljenica lijeve noge i nije mogao da nastavi borbu.

Nekadašnji centar Hemofarma i državne reprezentacije, kasnije igrač Detroita, Orlanda, Memfisa, Njujorka i Minesote, želio je i dalje da se bori, ali zbog velike posjekotine ljekari to nisu dozvolili, pa je pobjeda dodijeljena Radojčinu.

"Za prvi put nije loše, svaka čast Radojčinu, biće dana, biće drugih borbi. Umorio sam se kao da sam bio u kafani, fizicki bih mogao da nastavim, ali sudije i ljekari to nisu savjetovali. Sad je bilo ovako, sljedeći put biće bolje", rekao je u ringu Miličić, koji je samim učešćem uveličao kik boks spektakl u novosadskom Spensu.

U posljednjoj borbi večeri srpski kik bokser Nenad Pagonis pobijedio je Hrvata Agrona Pretenija i osvojio titulu svjetskog šampiona u disciplini lou-kik do 88,6 kilograma,

Svjetska titula u ovoj disciplini loukik ostala je upražnjena povlačenjem najboljeg kikboksera svih vremena Ivana Strugara, koji je u srijedu odlučio da stavi tačku na bogatu karijeru.

Strugar je u amaterskoj konkurenciji upisao 96 pobjeda u 104 borbe i dva puta osvajao titule prvaka svijeta a četiri puta Evrope.

U profesionalnom ringu je imao 62 meča i 56 pobjeda. Osvajao je pojaseve profesionalnog šampiona svijeta u pet težinskih kategorija (75 kg, 78,1 kg, 81,4 kg, 85,1kg, 88,6 kg).

Bonus video: