Bar: Osumnjičeni za ubistvo komšije prebačen u KCCG

Tragedija se dogodila u selu Velika Gorana, juče nešto prije 14 časova - kada se Adžija Nikezić (80) povukao u potkrovlje porodične kuće ispred koje je i pucao u komšiju Adema Skurića
122 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2014. 08:00h

Baranin Adžija Nikezić (80), osumnjičen za ubistvo komšije Adema Skurića (73) prebačen je u Klinički centar Crne Gore, gdje mu se ljekari bore za život.

Policija je oko 4 sata jutros ušla u kuću u barskom mjestu Velika Gorana u kojoj se više sati nakon pucnjave nalazio Nikezić i pronašla ga u lošem zdravstvenom stanju. Pored njega je bila boca sa, kako se pretpostavlja, otrovnom tečnošću. Pregovori oko njegove predaje trajali su više od 12 časova.

Prethodno oko 3.15 časova u kući se čuo pucanj, a pregovarači i policija sa osumnjičenim za ubistvo su komunicirali do 3.55 časova, kada je Nikezić prestao da se odaziva. Tada su policajci ušli u kuću, a ekipa Hitne pomoći ga prebacila u bolnicu u Stari Bar. Nakon prve ukazane pomoći transportovan je u KCCG.

Tragedija se dogodila u selu Velika Gorana kada se Nikezić, juče nešto prije 14 časova, povukao u potkrovlje porodične kuće ispred koje je i pucao u komšiju. Mještane tradiconalno mirnog mjesta na granici barske i ulcinjske opštine, posebno je potresla činjenica da su osumnjičeni i stradali u prijateljskoj vezi - Adžijin sin je suprug Ademove ćerke.

"Ovo je moralo da se uradi. Pođite doma i dođite ujutro po ništa", rekao je Nikezić pregovaračima sinoć oko 23 sata odgovarajući na njihova pitanja.

Adžija Nikezić, Foto: Anto Baković

Prema nezvaničnim informacijama iz policije, oni su se rano popodne zajedno vratili iz seoske džamije i rastali kada je svako krenuo svojoj kući, koje su jedna od druge udaljene jedva stotinak metara.

Nije jasno šta se u međuvremenu dešavalo, ali nekoliko seljana saopštilo je reporteru “Vijesti” da je Adžija potom iz lovčke puške pucao u prijatelja.

Drugi izvor “Vijesti”, kazao je da su se oni sreli u povratku sa centralne nedjeljne molitve u džamiji i da su se tada sporečkali. Isti sagovornik tvrdi da su nesuglasice među njima počele zbog lošeg odnosa među djecom.

Iz policije, međutim, ta priča nije potvrđena. Policija je veoma brzo nakon toga stigla u Veliku Goranu i uviđaj obavila naočigled brojnih mještana.

Gotovo do 17 časova, tijelo ubijenog nalazilo se ispred kuće, prekriveno bijelom plahtom. Tada je unijeto u vozilo Hitne pomoći i odveženo na obdukciju. Novinarima je tada omogućen prilazak do ograde porodičnog imanja Nikezića.

Sa daljine od tridesetak metara, jasno su se mogli vidjeti pregovori pripadnika policije sa Nikezićem, koji je u više navrata izlazio na prozor potkrovlja.

Mještani nijesu željeli da govore o tome šta je dovelo do tragedije. Nekoliko njih, “Vijestima” je reklo da oni nijesu bili u svađi, da su komunicirali, što potvrđuje i podatak da su se zajedno vratili iz džamije.

Galerija

Bonus video: