Ivanović i Perunović pobjednici "Trofeja Podgorice – memorijal Veliša Mugoša"

51 pregleda 2 komentar(a)
Dragoljub Koprivica, Goran Ivanović i Goran Petrić, Foto: Atletski savez Crne Gore
Dragoljub Koprivica, Goran Ivanović i Goran Petrić, Foto: Atletski savez Crne Gore
Ažurirano: 18.12.2014. 16:54h

Član Atletskog kluba (AK) Nikšić, Goran Ivanović, pobjednik je tradicionalne atletske trke Trofej Podgorice – memorijal Veliša Mugoša.

U konkurenciji atletičarki sedmi put najbolja je bila Slađana Perunović iz AK Nikšić.

Ivanović je u trci na pet hiljada metara, memorijal Veliša Mugoša, trijumfovao ispred Dragoljuba Koprivice, koji je posljednje tri godine bio najbrži.

Član pljevaljskog Rudara, Goran Petrić, osvojio je treće mjesto, četvrti je bio Miloš Dragović iz AK Podgorički maraton, a peti Miloš Mikić iz AK Nikšić.

Slađana Perunović je u trci seniorki na tri hiljade metara, kao i prošle godine, trijumfovala ispred klupske drugarice Lidije Todorović, dok je treća bila Anastasija Magdalenić iz bjelopoljskog Jedinstva.

Najbrži junior na hiljadu i po metara, kao i prošle godine, bio je član AK Nikšić Aleksandar Miletić, dok je u trci juniorki na hiljadu metara pobijedila Jovana Đurović iz bjelopoljskog Jedinstva.

U konkurenciji pionira najbrži na 800 metara bio je Boris Čović (Jedinstvo), dok je u konkurenciji pionirki na 700 metara pobijedila Marija Leković (AK Sanja).

U trci na učenika osnovnih škola pobijedili su Filip Brnović (OŠ Sutjeska) i Ksenija Tripković (OŠ Štampar Makarije), dok su kod srednjoškolaca trijumfovali Vuk Bošković (Gimnazija Slobodan Škerović) i Gabrijela Ćetković (Srednja građevinska škola).

U trci veterana (40-50 godina), pobijedio je Veselin Petrušić (Nikšić), dok je u kategoriji veterana preko 60 godina najbrži bio Velimir Ćorović (Nikšić).

U konkurenciji vojnika i policajaca pobijedili su Miljan Babić (Danilobvgrad) i Goran Golubović (Podgorica), a kod studenata Svetozar Stamatović (Bar).

U ukupnom plasmanu, u konkurenciji, osnovnih škola najbolja je bila Oktoih, a kod srednjoškolaca Građevinska škola Marko Radević.

Tradicionalna manifestacija, koja je održana 56. put u čast oslobođenja Podgorice, okupila je oko 600 takmičara i učenika osnovnih i srednjih škola.

Učesnici su trčali ulicom Slobode sa startom i ciljem na Trgu Republike.

Bonus video: