Presuda Šapuriću i Raduloviću 29. decembra

Šapurić se tereti za ubistvo Milutina Kankaraša, a Radulović za pokušaj ubistva Marka Vilotijevića
664 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Šapurić, Foto: Luka Zeković
Zoran Šapurić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 18.12.2014. 07:59h

Vijeće sudije Predraga Tabaša, 29. decembra objaviće presudu Zoranu Šapuriću i Srđanu Raduloviću, zbog vatrenog okršaja u Nikšiću 2008. godine.

Šapurić se tereti za ubistvo Milutina Kankaraša, a Radulović za pokušaj ubistva Marka Vilotijevića.

Tužilac Željko Tomković, kazao je da je u suprotnosti sa dokazima Šapurićeva odbrana - da te večeri nije imao oružje i da nije pucao. Na rukama optuženog, kazao je, pronađene su barutne čestice. Rekao je i da vjeruje i iskazu Vilotijevića, koji je kazao da je Šapurić sa ulaznih vrata kafane ispalio hitac koji je usmrtio Kankaraša.

Brat pokojnog Milutina, Marko Kankaraš tražio je da se proširi optužnica: “Da se kao saučesnici ubistva moga brata,optuže Mirko Miković koji je sakrio pištolj kojim je ubijen i Bojan Šćekić... Ovo je sve organizovano iz krvne osvete", rekao je u završnoj riječi.

Marko Vilotijević, kazao je da svi u Crnoj Gori znaju da se u tom slučaju radilo o krvnoj osveti.

"I ranije sam ranjavan od Radulovića, kada sam sa majkom bio u vozilu. Tada je on pravosnažno osuđen. Te večeri su me pratili i organizovano došli u kafanu. Ne ide se na piće sa automatskom puškom. Zbog mene je Kanakaraš ubijen. Poginuo je ni kriv, ni dužan", rekao je Vilotijević.

Šapurićev branilac, advokat Dragan Mitrić negirao je da je dokazana krivica njegovog klijenta, rekavši da je Vilotijević svjedočenje stalno dopunjavao novim detaljima i da nije bio dosljedan u izjavama: “Sve što je rekao, opovrgnuto je nalazima vještaka balističara”.

Šapurić je u završnoj riječi istakao da je “čist”, a da je na sudu kakvu će odluku donijeti, dodajući da mu je “inspektor Raičević”, pred tužiocem prijetio da će mu namjestiti to ubistvo.

I branilac drugooptuženog, advokat Slaviša Prodanović, tražio je oslobađanje klijenta, navodeći da je te večeri Radulović ispalio tri hica uvis.

Bonus video: