Flojda Mejvedera zanima samo meč sa Pakjaom

4 komentar(a)
Flojd Mejveder džunior, Foto: Beta/AP
Flojd Mejveder džunior, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.12.2014. 09:12h

Iako godinama unazad dobija priznanja za najboljeg boksera svijeta, Amerikanac Flojd Mejveder Džunior je svjestan da mu je za taj naslov potrebna još jedna pobjeda.

"Sve moje misli usmjerene su ka Mani Pakjau. Ne zanima me bilo koje drugo ime, jer samo Pakjao ima tako izgrađen imidž i želim njega u ringu. Želim taj meč! Prvi put se nijesmo moglči dogovoriti zbog načina doping testova, drugi put je odbio moju ponudu od 40 miliona dolara, i sada ne znam kakve će zahtjevete psotaviti njegov promoter Bob Arum, sli se nadam meču", kazao je 37-godišnji Mejveder.

On je u profi ringu slavio u svih 47 okršaja, a novac za meč decenije ili vijeka neće biti problem, pošto je investicioni fond iz Ujedinjenih arapskih emirata spreman da Mejvederu garantuje 110 miliona dolara.

"Treba uraditi sve što je moguće da do meča Mejveder-Pakjao dođe. Bokseri će dobiti ogroman novac, najviše u istoriji boksa, jer bi trebalo da zarade 200 miliona dolara", kazao je Akbar Muhamad, rukovodilac investicionog fonda.

Mejveder je godinama unazad najplaćeniji svjetski sportista, dok je Pakjao izgubio drugo mjesto nizom loših rezultata u 2013. godini. No, Pakjao se vratio pobjedama i sada svi čekaju rezultate pregovora koje koče interesi različitih televizijskih kuća koje zastupaju najpopularnije boksere.

A Mejveder sa godišnjih 102,5 miliona dolara neupordivo više zarađuje od najboljeg teškaša u posljednjoj deceniji, Vladimira Klička, čija je zarada 17,5 miliona dolara.

Bonus video: