AKCIJA "LOV"

Bar: Komunalni policajci osumnjičeni za korupciju

Policijski inspektori su tokom višemjesečene akcije “Lov” došli do sumnje da su načelnika barske Komunalne policije Emil Šukurica (54) i komunalni policajaci Milan Todorović (58) i Slobodanka Milić (43) u ljeto 2013. omogućili pojedinim osobama da izbjegnu registraciju preduzeća, plaćanje dažbina ili da nelegalno pribave rješenja
83 pregleda 11 komentar(a)
grad Bar, Foto: Anto Baković
grad Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 04.04.2019. 15:05h

Pomoćnik načelnika barske Komunalne policije Emil Šukurica (54) i komunalni policajaci Milan Todorović (58) i Slobodanka Milić (43) osumnjičeni su za zloupotrebu službenog položaja i koruptivna krivična djela kojima je budžet oštećen za 18,5 hiljada eura.

Policijski inspektori su tokom višemjesečene akcije “Lov” došli do sumnje da su njih troje u ljeto 2013. omogućili pojedinim osobama da izbjegnu registraciju preduzeća, plaćanje dažbina ili da nelegalno pribave rješenja.

"Obavljajući komunalni nadzor iskoristili su službeni položaj, tako što nisu izvršili svoje službene dužnosti nakon započetih komunalnih nadzora, čime su subjektima nadzora pribavili imovinsku korist", piše u saopštenju.

Tokom akcije inspektori su došli do dokaza da je Todorović kontrolisao osam osoba, a Šukurica pet, od čega je u dva slučaja radio sam, a u tri sa Milić. 

"Sumnja se da komunalni nadzori koji su sprovedeni nad ovih 13 osoba, nisu vršeni u skladu sa zakonom, niti su preduzete propisane mjere i radnje koje su osumnjičena lica bila dužna da preduzmu”, piše u saopštenju policije.