Niko ne zna čuvaju li službenici policije i dalje imovinu "Vijesti"

Vračar je tvrdio da je izmislio priču koju je ranije kazao tužiocu, objašnjavajući da te februarske večeri nije ni došao da čuva taj automobil, dok je Sekulić ostao kod ranije izjave, da je tada predao smjenu kolegi Vračaru, nakon što je čuvao vozilo do dva sata ujutru
195 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 18.12.2014. 08:10h

Nekadašnji vozač u “Vijestima” Ognjen Radović, ponovio je juče da je, u noći između 12. i 13. februara, službeni automobil ostavio na parkingu ispred zgrade u kojoj stanuje, kada ga je nešto poslije tri sata pozvao kolega, saopštavajući mu policijski podatak - da je “nisan” uništen.

Radović je kazao odgovarajući na pitanja tužioca Saše Čađenovića, svjedočeći u postupku koji se vodi protiv policajaca Miloša Sekulića i Veseljka Vračara. Njima se sudi zbog propusta u službi, jer su dozvolili da bude zapaljen automobil “Vijesti” koji je trebalo da čuvaju.

Komunikacija sa policijom oko čuvanja auta, pojasnio je Radović, počela je nakon što je bačena bomba na redakciju “Vijesti”.

On je sutkinji Larisi Stamatović kazao da “nisan” nakon paljenja, nije bio u voznom stanju.

Sutkinja je prihvatila predlog Čađenovića da se u nastavku postupka sasluša odgovorna osoba iz “Vijesti”, koja će se izjasniti o sudbini zapaljenog automobila, o tome kada su vozila “Vijesti” počela da se čuvaju i do kada su policajci obezbjeđivali vozni park nezavisnog dnevnika.

Punomoćnik lista, advokat Dragan Ćorac pridružio se krivičnom gonjenju protiv optuženih i postavio imovinsko-pravni zahtjev.

Sutkinja je prihvatila i predlog branilaca optuženih da se saslušaju Vračareva supruga i tašta, koje treba da potvrde njegovu odbranu da je sporne večeri zaspao...

Provjeriće se i listinzi Sekulićevih brojeva telefona, kako bi se utvrdil s kim je i kada telefonski komunicirao te noći...

Početak suđenja Vračaru i Sekuliću, obilježile su njihove oprečne izjave o dešavanjima u noći, kada je u Podgorici gorjelo još jedno vozilo “Vijesti”.

Vračar je tvrdio da je izmislio priču koju je ranije kazao tužiocu, objašnjavajući da te februarske večeri nije ni došao da čuva taj automobil, dok je Sekulić ostao kod ranije izjave, da je tada predao smjenu kolegi Vračaru, nakon što je čuvao vozilo do dva sata ujutru.

Prema nalogu direktora policije, optuženi inspektori bili su dužni da čuvaju imovinu lista 24 sata, nakon što je u decembru 2013. na redakciju bačena bomba. Vračar je zbog paljenja vozila ostao bez posla, a Sekulić je novčano kažnjen.

Ostalo je nerazjašnjeno kako je napadač, koji još nije otkriven, znao da vozilo u tom momentu nije bilo obezbijeđeno.

Redakcijski “nisan” zapaljen je oko 2.30 ujutru, na parkingu, ispred zgrade u kojoj živi tadašnji vozač “Vijesti” Radović. Suđenje se nastavlja 16. februara.

Policija i tužilaštvo još nijesu riješili ni seriju paljenja automobila "Vijesti" u ljeto 2011. godine.

Sekulić već osuđivan zbog nanošenja lakih povreda

U sudnici su juče pročitani i izvodi iz kaznene evidencije okrivljenih, u kojima se navodi da je Sekulić prije šest godina osuđivan zbog nanošenja lakih tjelesnih povreda na Cetinju. Sekulić je potvrdio da je tada kažnjen novčano, jer se potukao.

Njegov branilac, advokat Jadranka Kasalica je tražila da se pribavi novi izvod, jer je po njenom mišljenju, moralo doći do brisanja takve osude iz kaznene evidencije.

“Nažalost moramo da podsjećamo državne organe što treba da rade”, istakla je Kasalica.

Galerija

Bonus video: