ISTRAGA O UBISTVU OSMANAGIĆA

Policija raspisala potjernicu za Sorajom

U potjernici za Barankom, piše da se ona traži radi prikupljanja obavještenja, ali i sumnje da prikriva važne dokaze u vezi sa ubistvom Baranina Armina Muše Osmanagića
261 pregleda 54 komentar(a)
soraja vučeljić, Foto: Facebook
soraja vučeljić, Foto: Facebook
Ažurirano: 18.12.2014. 06:40h

Crnogorska policija raspisala je lokalnu potjernicu za starletom Sorajom Vučelić (29), koju traže u okviru istrage ubistva Baranina Armina Muše Osmanagića.

U potjernici za Barankom, piše da se ona traži radi prikupljanja obavještenja, ali i sumnje da prikriva važne dokaze u tom predmetu.

Starletu i manekenku žele da vide u barskoj policiji zbog toga što im se, nezvanično je potvrđeno “Vijestima”, njen iskaz ne slaže sa drugim dokazima.

Nju su beogradski inspektori tim povodom saslušali početkom oktobra.

“Tačno je da je tražimo, jer nam odavno nije dostupna. Želimo da joj mi postavimo neka pitanja za koja smatramo da su važna za istragu. Njen iskaz u Beogradu ima poprilično 'rupa', tako da želimo ponovo da je propitamo o svemu”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Na dan kada je Osmanagić iz snajpera usmrćen ispred svog restorana “Savoja”, poznata starleta je neposredno prije ubistva sjedjela u bašti.

Soraja je, kako vjeruje policija, za stolom bila u društvu dvije prijateljice, ali su otišle prije nego je iz daljine ispaljen smrtonosni metak u Osmanagića.

Zbog toga je policija tražila od kolega u Beogradu da hitno saslušaju Soraju, ali se na to tada čekalo jer je starleta u to vrijeme bila na Maldivima.

Nakon povratka, tvrdila je da nema mnogo šta da kaže o tom slučaju, tvrdeći da Osmanagića poznaje iz Bara i da je tog dana trebalo da od njega preuzme skupocjeni “maserati” zbog snimanja spota u Crnoj Gori.

Inspektore iz Bara interesuju kontakti Soraje sa Osmanagićem ali i to šta je tih dana radila na moru, sa kim se viđala, kao i da li je imala neka saznanja o planiranju likvidacije.

Inspektorima će biti važno da im Soraja pojasni sa kim je sve bliska iz klana Luke Bojovića i pokojnog Luke Đurovića, jer se vjeruje da je prisna sa jednim od članova te grupe iz Beograda.

“Znamo da ima kontakte sa članovima grupe Luke Bojovića”, kazali su u UP.

Ubijeni vođa jake barske grupe usmrćen je iz snajpera usred dana, a policija još nema nikakve detalje o tome ko je sve učestvovao u organizaciji i logistici te likvidacije.

Starleta, čije golišave fotografije pune naslovnice tabloida u regionu, postala je popularna ulaskom u rijaliti šou "Veliki brat" 2011. godine.

Rođena je u Kninu, a djetinjstvo je provela u Domu za nezbrinutu djecu "Mladost" u Bijeloj, gdje je završila školu. Kao tinejdžerka Soraja je odrasla u kući njenih ujaka u Šušanju kod Bara.

Soraja je u barskom sudu odgovarala zbog udesa od 28. januara 2007. kada je poginula njena drugarica Afrodita Berišaj.

Ona je tada vozila automobil, ali je oslobođena krivice za smrt drugarice, jer je iz nehata izazvala težak udes.