Medalje su potvrda dobrog rada

Crnogorski karatisti na Balkanskom prvenstvu u Sofiji potvrdili su kvalitet i nastavili kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima
0 komentar(a)
Jelena Maksimović, Foto: Facebook
Jelena Maksimović, Foto: Facebook
Ažurirano: 17.12.2014. 18:29h

Crnogorski karatisti na Balkanskom prvenstvu u Sofiji potvrdili su kvalitet i nastavili kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima, saopšteno je iz Karate saveza. Crnogorski karatisti Balkansko prvenstvo za kadete, junore i mlađe seniore u Sofiji završili su sa 11 medalja - dvije zlatne, tri srebrne i šest bronzanih odličja.

Zlatna odličja osvojili su mlađi seniori u borbama, Vladimir Jović do 67 i Jelena Maksimović do 61 kilogram.

Srebrne medalje osvojili su junior Nenad Dulović (do 55), ženska ekipa mlađih seniorki u borbama (Maksimović, Maja Kastratović, Anica Mijatović i Sretena Đurić) i muški kata tim mlađih seniora.

Bronzana odličja osvojili su kadetkinja Jovana Marić u katama, junior Mario Hodžić u borbama do 61 kilogram, mlađa seniorka Maja Kastratović (do 55), kata timovi muškaraca i žena u konkurenciji kadeta-juniora i ženski kata tim mlađih seniorki.

Crnogorski karatisti u konkurenciji deset država zauzeli su sedmo mjesto.

Osvajač zlatnog odličja Vladimir Jović kazao je da su mu utisci sa šampionata izvanredni.

"Imao sam pet teških mečeva, a u finalu pobijedio sam reprezentativca Srbije. Bila je to za mene velika provjera za EP. Pripremaću se još jače i bolje kako bi i u Cirihu ostvario dobar rezultat", rekao je Jović na konferenciji za novinare.

Njegova klupska drugarica Jelena Maksimović kazala je da je osim zlatnog odličja u pojedinačnoj osvojila i srebro u ekipnoj konkurenciji. "Vratila sam se sa dvije medalje, ali i pored zlata u pojedinačlnoj konkurenciji nijesam zadovoljna nastupom. Imala sam nekoliko grešaka, koje moram popraviti do EP u Cirihu. Moram popraviti i formu ukoliko želim medalju", kazala je Maksimović.

Predsjednik Saveza Dragan Šakotić kazao je da je napravljen pomak za selekciju kadeta, juniora i mlađih seniora u odnosu na raniji period. "Nijesam prezadovoiljan sedmim mjestom u generalnom plasmanu, gledajući sa te strane i tako posmatrajući taj reztultat. Šampionat u Sofiji bio nam je bio je ujedno i kontrolno takmičenje za ono što nas očekuje početkom naredne godine. Da provjerimo formu naših takmičara i naše mogućnosti za Evropsko prvenstvo u Cirihu", rekao je Šakotić . Prema njegovim riječima, učešće na kontrolnim turniima i na šampionatima stvara sliku o tome šta je dobar rad, a šta je ono što bi trebalo popraviti.

Bonus video: