Promocija knjige Slobodana Slovinića

U knjizi su obuhvaćeni tekstovi (njih 320) koje je autor objavljivao kao saradnik rubrike kulture dnevnog lista "Vijesti"
1 komentar(a)
Slobodan Slovinić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Slobodan Slovinić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.12.2014. 16:48h

Knjiga "Ars libris" slikara i likovnog kritičara Slobodana Slovinića, kojom su obuhvaćeni tekstovi (njih 320) koje je autor objavljivao kao saradnik rubrike kulture dnevnog lista "Vijesti", od oktobra 1999. do decembra 2012, biće promovisana večeras u 19 sati u Narodnoj biblioteci "Radosav Ljumović" u Podgorici.

O knjizi, koja je publikovana u izdanju "Vijesti", na promociji će pored autora govoriti Slavica Perović, redovni profesor Univerziteta Crne Gore, i Nikola Mijo Vujošević, slikar i publicista. Medijator večeri biće Vesna Šoškić.

"Odlučio sam da se promocija moje knjige 'Ars libris', u ovogodišnjim, 'Decembarskim danima kulture', upravo završi u Podgorici, u kojoj živim i kontinuirano stvaram punih 60 godina, i za koju sam čvrsto i neraskidivo vezan... Za mene je pisanje teksta o umjetnosti, apsolutno kreativni čin. Naprosto, veoma sam zadovoljan dok otkrivam, suštinu nastanka nekog umjetničkog djela, a posebno kada tu čudesnu magiju stvaranja, pretačem u tekstualni zapis. Nikada ne mistifikujem umjetničko djelo, već ga analiziram i tumačim relativno jednostavnim likovnim diskursom”, ističe umjetnik i likovni kritičar Slobodan Slovinić.

Bonus video: