Ljuhar: Paljevića liječe kao duševnog bolesnika, iako to nije

Ljuhar je kazao da je iz medicinske dokumentacije zaključio da je Piljeviću propisana terapija koja se daje isključivo težim duševnim bolesnicima, a da pri tom - ni u jednom nalazu optuženi nije dijagnostifikovan kao psihijatrijski bolesnik
284 pregleda 0 komentar(a)
Vesko Agović, Alen Piljević, Foto: Jadranka Ćetković
Vesko Agović, Alen Piljević, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 17.12.2014. 08:47h

Alen Piljević bio je uračunljiv u trenutku izvršenja ubistva Meha Agovića, saopštio je u sudski vještak, neuropsihijatar dr Mirsad Ljuhar.

„Međutim, ukoliko bi se uvažila izjava optuženog da je imao tegobe, ispada u sjećanju i druge probleme, njegova uračunljivost bi trebalo da bude smanjena, ali ne bitno”, saopštio je vještak u nastavku suđenja za ubistvo Meha Agovića.

Piljević se ranije žalio da nije u stanju da iznosi odbranu, jer se psihički osjeća loše - ne spava i ima razne tegobe.

Drugi optuženi, Vesko Agović tvrdio je na suđenju da njegov drug izmišlja da je lud, kako bi izbjegao odgovornost i sve svalio na njega.

Ljuhar je kazao da je iz medicinske dokumentacije zaključio da je Piljeviću propisana terapija koja se daje isključivo težim duševnim bolesnicima, a da pri tom - ni u jednom nalazu optuženi nije dijagnostifikovan kao psihijatrijski bolesnik.

Dodao je da bi zbog svih dilema bilo potrebno posmatranje optuženog u zatvorenoj psihijatrijskoj ustanovi.

Odgovarajući advokatu Obradu Pavićeviću, Ljuhar je rekao da ne bi predlagao posmatranje da je optuženom propisana adekvatna terapija. Objasnio je da je na ponašanje Piljevića mogla uticati neadekvatna terapija.

Agović i Piljević se terete da su 22. februara u blizini Petnjice, ubili i opljačkali Meha Agovića koji je tada mještanima, umjesto poštara, dijelio penzije i socijalna primanja.

Bonus video: