Ivanović: I Kim Džong Un od vas da uči

“Ovdje ste u pitanju svi vi - jer vas skupo može koštati svaki pokušaj da pokažete osnovnu građansku svjest, i drugačije poimanje slobode od onog koji propagira ovaj sistem”
134 pregleda 18 komentar(a)
Darko Ivanović, Foto: Luka Zeković
Darko Ivanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.12.2014. 09:15h

Novinar Darko Ivanović, kazao je juče da bi volio da korejski diktator Kim Džong-un pošalje pravni tim i na bazi, britke odbrane - teze, da država po nahođenju može da radi šta hoće - sagradi pravosuđe.

Ivanović je komentarisao prvostepenu odluku sutkinje Snežane Armenko, koja je odbila njegov tužbeni zahtjev zbog nezakonitog hapšenja, kada je izvještavao o prinudnom iseljenju starice Jelene Vučićević.

“Kim može da vidi kako se bez ijednog dokumenta o tome da sprečavam useljenje, da je izdata naredba o uklanjanju sa lica mjesta, da je naloženo lišavanje slobode - aminuje hapšenje”, rekao je Ivanović.

Dodao je da takvom odlukom sud aminuje proizvoljnost, samovolju, bahatost i ugrožavanje zdravlja građana.

“Koji su se desili tog dana na tom mjestu, iako je sa Diskaveri modula na Marsu vidljivo da je riječ o ogromnoj nepravdi”, kazao je Ivanović.

Istakao je ovdje nije riječ o bahatom novinaru koji jedva čeka da ga uhapse i “nametljivom brbljivcu željnom slave”.

“Ovdje ste u pitanju svi vi - jer vas skupo može koštati svaki pokušaj da pokažete osnovnu građansku svjest, i drugačije poimanje slobode od onog koji propagira ovaj sistem”, zaključio je Ivanović.

Bonus video: