Zlato za Mirijanu Ardalić i Nikolu Petović

125 pregleda 0 komentar(a)
Kuglanje, miks, Foto: Kuglaški savez Crne Gore
Kuglanje, miks, Foto: Kuglaški savez Crne Gore
Ažurirano: 16.12.2014. 23:05h

Par tivatskog Mornara Mirijana Ardalić i Nikola Petović prvaci su Crne Gore u miksu na parovnom prvenstvu Crne Gore u kuglanju (2x30 hitaca, 15 pune +15 čišćenje), koje je u nedjelju održano u Tivtu, u organizaciji Kuglaškog saveza Crne Gore, a u konkurenciji 17 parova iz ženskih i muških klubova Mornara i Porta iz Tivta, kao i podgorički klubova Doklee i Aluminijumu.

Drugo mjesto pripalo je kuglašima podgoričke Doklee, Mariji Ham i Kristijanu Kišu, dok su treće mjesto zauzeli Olja Matković i Miloš Čelanović iz Mornara.

„Tokom čitavog trajanja takmičenja tri para koja su osvojili medalje i u kvalifikacijama su pokazali vrhunsko kuglanje, pa su zasluženo došli u priliku da podijele medalje. Svakako da su glavni pretendenti na titulu par Marija Ham i Kristijan Kiš razočarani napustili takmičenje, zbog svoje nešto slabije igre, a koja se prvoshodno odnosi na najbolju kuglašicu Crne Gore, koja je svojim igrama tokom čitave sezone blustala. Međutim, i njoj se desilo da nešto slabije odigra ovo takmičenje, tako da joj je ove godine pripala srebrna medalja“, navodi se u saopštenju Kuglaškog saveza Crne Gore.

Ovo takmičenje je imalo i humanitarni karakter.

„Sav prihod, koji su svi takmičari u vidu kotizacije uplatili za nastup, preusmjeren kao dobrovoljan prilog za teško povrijeđenu u saobraćajnoj nesreći Mirijanu Krtičević iz Tivta, koja se nalazi na rehabilitaciji u institutu Igalo“, dodaje se u saopštenju.

Kako je saopšteno iz KSCG, u nedjelju će odigrati derbi meč ženske lige između Doklee i Mornara, odnosno zaostala utakmica četvrtog kola Prvenstva Crne Gore.

Konačan poredak

1. mjesto: Mirijana Ardalić/Nikola Petović (Mornar,Tivat) - 256 oborena čunja

2. mjesto: Marija Ham/Kristijan Kiš (Doklea, Podgorica) - 242

3. mjesto: Olja Matković/Miloš Čelanović (Mornar, Tivat) - 238

4. mjesto: Dajan Ivanović (Porto, Tivat)/Stanko Ivanović (Aluminijum, Podgorica) - 225

Bonus video: