Jubilej rožajskog kluba Univerzum

2 komentar(a)
Damir Muković, Foto: Facebook.com
Damir Muković, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 16.12.2014. 17:05h

Rožajski kik boks klub Univerzum, koji je stvorio osvajače šampionskih pojasa i medalja na najznačajnijim međunarodnim takmičenjima, danas slavi 20 godina postojanja, saopšteno je iz tog kluba.

Navodi se da je, po njihovoj evidenciji, kroz klub prošlo više od četiri hiljade dječaka, od kojih su neki stigli do pobjedničkih postolja šampionata Evrope i svijeta.

“Za kvalietan rad posljednjih šest godina proglašavani smo za najbolji kik boks klub u Crnoj Gori. Imamo najbolje borce i najboljeg trenera. Od 2006. godine naši borci su sportisti grada i dobitnici 30 septembarskih nagrada. Od sticanja nezavisnosti naši borci su gotovo na svim takmičenjima osvajali medalje”, piše u saopštenju Univerzuma.

Navodi se da je najuspješniji takmičar kluba Damir Muković, koji je u karijeri imao 90 mečeva.

"Muković je sedam puta bio prvak Crne Gore, dok je četiri puta bio najbolji u nekadašnjoj Državnoj zajednici. Nekadašnji je vicešampion Balkana, osvajač je srebrne medalje na Svjetskom kupu, dok sa amaterskog prvenstva svijeta ima srebrno i bronzano odličje. Profesionalni je prvak Evrope do 72,5 u disciplini K1 i svijeta do 75 u lou kiku", piše u saopštenju.

Navodi se da je Emil Nurković osvajač bronzanih medalja na evropskom i svjetskom amaterskom prvenstvu.

"Mensur Murić i Rijad Hodžić su juniorski prvaci svijeta, Dejvid Kajević je bio treći sa juniorskog prvenstva svijeta i osvajač evropskog kupa. Samed Demić je bio bronzani na prvenstvu svijeta, bio je osvajac Balkanskog i Evropskog kupa", piše u saopštenju.

Navodi se da je 2014. bila najsupješnija godina u istoriji kluba.

“Dobili smo profesionalnog prvaka svijeta, Damira Mukovića, a naša četiri borca su sa reprezentacijom Crne Gore učestvovali na juniorskom prvenstvu svijeta. Hodžić je postao prvak svijeta, Demić i Mensur Murić okitili su se bronzom", piše u saopštenju.

Klub je tradicionalno proglasio najbolje u 2014. godini. "Muković je najbolji profesionalni takmičar, Demić amaterski takmicar, a Hodžić junior", saopšteno je iz Univerzuma.

Klub se zahvalio lokalnoj upravi, sponzorima i prijateljima kluba na pomoći i podršci u radu.

Bonus video: