Darka Ivanovića "hapsili po zakonu"

Ivanović je naglasio da je postupanje policije prema njemu ujedno i poruka svakom građaninu - da država može, bez razloga, da hapsi bilo gdje i bilo kada
95 pregleda 9 komentar(a)
Darko Ivanović, Foto: Savo Prelević
Darko Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.12.2014. 06:54h

Sutkinja Snežana Armenko odbila je tužbeni zahtjev novinara Darka Ivanovića, koji je tražio od države 5.000 eura zbog nezakonitog hapšenja, kada je izvještavao o prinudnom iseljenju starice Jelene Vučićević.

Njega su policajci, prije godinu dana, iznijeli iz zgrade na Zabjelu sa lisicama na rukama, iako je stajao u hodniku, ne ometajući iseljenje. Sutkinja podgoričkog Osnovnog suda, utvrdila je da nije bilo ničeg nezakonitog u radnjama policije tada i da su djelovali u skladu sa svojim ovlašćenjima. Novinar je u postupku isticao da je stajao pored starice koja je kolabirala, da nijednim gestom nije sprečavao iseljenje i da bi se povukao da ga je bilo ko upozorio da će biti uhapšen.

Naglasio je i da je postupanje policije prema njemu ujedno i poruka svakom građaninu - da država može, bez razloga, da hapsi bilo gdje i bilo kada.

On je ranije naveo i da će pare pokloniti Domu za nezbrinutu djecu u Bijeloj. Vučićević je izgubila sudski spor protiv rođaka, koji ju je navodno prevario, jer je nagovorio da mu prepiše stan, a da će je on izdržavati i voditi računa o njoj. Kasnije, rođak je sudskim putem tražio da se starica iseli iz stana, tvrdeći da je njegov i da nema nikakav dogovor sa njom.

Bonus video: