Podgorica: Uhapšene tri osobe zbog sumnje da su opljačkali Ukrajince

"Odmah po saznanju za događaj policijski službenici su o istom obavijestili nadležnog državnog tužioca i preduzeli mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja i ubrzo identifikovali i lišili slobode Đ.P, B.S. i V.L."
71 pregleda 4 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.12.2014. 15:50h

Službenici podgoričke policije su 13. decembra uhapsili Đ.P. (27), B.S. (19) i V.L. (17), svi iz Podgorice, zbog sumnje da su opljačkali ukrajinske državljane V.P. i A.L.

"Sumnja se da su Đ.P, B.S. i V.L, 11. decembra 2014. godine, počinili pomenuto krivično djelo na način što su, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru u ulici IV Jula u Podgorici prišli oštećenima i fizički ih napalii, a potom uz upotrebu fizičke sile od V.P, otuđili torbu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 10 500 eura, lap-top sa pratećom opremom, pasoš na ime oštećenog V.P. i mobilni telefon marke „Nokia“ sa ukrajinskom SIM karticom. Nakon toga Đ.P, B.S. i V.L. su, kako se sumnja, pobjegli sa lica mjesta.

Odmah po saznanju za događaj policijski službenici su o istom obavijestili nadležnog državnog tužioca i preduzeli mjere i radnje na rasvjetljavanju događaja i ubrzo identifikovali i lišili slobode Đ.P, B.S. i V.L.", stoji u saopštenju.

Policijski službenici su kod Đ.P. pronašli ukradeni lap-top sa propratnom opremom i on je oduzet od njega i vraćen oštećenoj strani.

Na okolnosti pomenutog događaja prikupljena su obavještenja od Đ.P. i B.S, kao i od maloljetnog V.L, u prisustvu njegovog zakonskog zastupnika-roditelja.

Nakon lišenja slobode osumnjičeni su privedeni nadležnom državnom tužilaštvu na dalju nadležnost.

Bonus video: