Intenzivno rade na novim pjesmama

Frontmen Žarko Kovačević, kako kaže, može biti zadovoljan godinom koja je polako za nama, posebno zbog toga što su uspjeli da za kratko vrijeme ožive nove pjesme koje publika traži na nastupima, jednako kao i "Buđav lebac", "Rakija", "Ana", "Perspektiva", "Ti, ti, ti"...
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2014. 14:26h

Bend S.A.R.S. definitivno će pamtiti ovu godinu po velikom broju nastupa, a pored toga, istu su obilježile i nove pjesme sa četvrtog studijskog izdanja "Ikone pop kulture". Tokom koncertne turneje nekoliko puta su posjetili Crnu Goru, a na svakom nastupu masa je pjevala numere sa sva četiri studijska albuma.

Frontmen Žarko Kovačević, kako kaže, može biti zadovoljan godinom koja je polako za nama, posebno zbog toga što su uspjeli da za kratko vrijeme ožive nove pjesme koje publika traži na nastupima, jednako kao i "Buđav lebac", "Rakija", "Ana", "Perspektiva", "Ti, ti, ti"...

"Za numere koje su najbolje prošle sa aktuelnog albuma, smo uradili spotove. To su "Dane brojim, "Klinka", sad i "Ikone pop kulture. Jedna od numera koje su dobro prošle je i "Brani se". No, vidjećemo hoće li nam vrijeme dozvoliti da za nju snimimo video, jer već polako planiramo live album iz zagrebačkog Doma sportova i peti studijski album na kojem intenzivno radimo već neko vrijeme. E sad, vidjećemo kad ćemo zapravo izdati peti album i da li će nam ostati prostora da kroz video isporomovišemo i numeru “Brani se”", priča na početku razgovora za Vijesti Žarko Kovačević, frontmen benda SARS.

Od trećeg studijskog albuma "Kuća časti" do "Ikona pop kulture", prošlo je devet mjeseci, a hiperproduktivnost S.A.R.S.-a Kovačević opravdava "dobrom inspiracijom".

"Uvijek je i za koncerte dobro imati nove pjesme i njima osvježiti repertoar. Ne vidim razlog zašto ne bismo tako brzo objavljivali albume, ako već imamo inspiraciju. Zato i ne razmišljamo pretjerano kako ćemo i šta ćemo. Čim imamo “kritičnu masu” pjesama za album, odmah ga izdajemo", objašnjava Kovačević.

Ovog vikenda S.A.R.S. je sa mnogim drugim bendovima nastupio na “Koncertu godine” u Novom Sadu, a već krajem mjeseca čeka ih nastup na “Red Bull Sound Clash” koncertu u Zenici, gdje će nastupati sa Dubiozom kolektiv.

“Ovako nešto se prvi put dešava na ovim prostorima. Cio koncept koncerta je da dva benda, takoreći, nastupaju jedan protiv drugog, mada je to za nas više prijateljsko nadmetanje. Na dva kraja Arene biće postavljene dvije bine i cio koncert se sastoji iz toga da sviramo tri naše pjesme, pa dio šoua u kojem mi obrađujemo naše pjesme u drugom žanru i treći dio u kojem oni zadaju njihovu pjesmu, a mi nastavimo da sviramo tu istu numeru u našem aranžmanu. Biće to zanimljivo. Mi smo već probali neke pjesme od Dubioze, čisto da vidimo kako zvuči i siguran sam da će biti zanimljivo”, obećava Kovačević. On otrkiva da su im članovi Dubioze već naznačili koje bi im pjesme mogli zadati, dok su sarsovci pri odabiru razmišljali koje bi pjesme Dubiozi legle dobro.

S obzirom na to da će tokom koncerta svirati svoje umere u drugom žanru, Žarko otkriva da je moguće da te aranžmane zadrže.

“Sad kad smo probali pjesme u drugačijim aranžmanima, baš nam se to svidjelo, pa je moguće da u nekom od narednih koncerata nastavimo na taj način da ih sviramo”, obećava on.

Večeras premijera videa za pjesmu “Ikone pop kulture”

Spot za naslovnu numeru aktuelnog albuma “Ikone pop kulture” biće premijerno večera sprikazan na MTV kanalu, koji je režirao Filip Dizdar. Nakon spota benda S.A.R.S. publika će na istom kanalu imati priliku da pogleda još jedan Filipov spot, i to za njegovu numeru "HO HO HO".

Ovo je treći video koji članovi S.A.R.S.-a rade sa Dizdarom, a Kovačević otkriva da ga ni oni još uvijek nijesu vidjeli. Kao i u prethodnom za pjesmu "Dane brojim", ni u ovom se ne pojavljuju.

"Ne volimo da se pojavljujemo u spotovima. To radimo samo ako baš moramo. Jedini predstavnik SARS-a je moj brat koji glumi jednog od članova žirija”, otkrio je Kovačević dodajući da se nijesu miješali Filipu u posao.

“On je napravio svoje viđenje pjesme 'Ikone pop kulture', a ljudi će večeras imati priliku da vide kako sve to izgleda. Priča se vrti oko jednog karaktera koji prelazi cijelu famu od talent šoua, do najveće popularnosti", otkriva Kovačević.

Malo vremena za odmor

Naporna godina članovima S.A.R.S.-a nije donijela mnogo vremena za odmor, imali su samo dvije pauze.

“Igrom slučaja, bila je pauza od mjesec dana pred zagrebački koncert što nam je dobro došlo. Godina je bila pretjerano naporna, dosta koncerata je bilo iza nas, ali smo uspjeli da se odmorimo i skupimo snage da do kraja godine izguramo ono što je preostalo”, ističe Kovačević

Galerija

Bonus video: