Zatvoren festival UBRZAJ, Kalezić i Vujačić aktivisti godine

"Njihova nepokolebljivost u borbi za svoja prava, ali i solidarnost sa svima kojima su ta prava ugrožena, mogu služiti kao inspiracija"
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.12.2014. 10:21h

Izvršna direktorka Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore Marina Vujačić i predsjednik Queer Montenegro Danijel Kalezić dobitnici su godišnje nagrade za afirmaciju ljudskih prava i građanski aktivizam u Crnoj Gori.

Nagrade su dodijeljene na zatvaranju Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2014. u Crnogorskom narodnom pozorištu (CNP).

Na festivalu je za četiri dana prikazano 11 filmova, a zatvoren je filmom “So zemlje”.

Završna ceremonija V jubilarnog Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ 2014 počela je dodjelom nagrada Vujačić i Kalezić za afirmaciju ljudskih prava i građanski aktivizam jednom pojedincu/ki i nevladinoj organizaciji.

"Njihova nepokolebljivost u borbi za svoja prava, ali i solidarnost sa svima kojima su ta prava ugrožena, mogu služiti kao inspiracija ne samo nama u NVO sektoru koji radimo na sličnim pitanjima, već i crnogorskim umjetnicima, koji tu borbu mogu osnažiti svojim izrazom”, istakla je Daliborka Uljarević, izvršna direktorka Centra za građansko obrazovanje (CGO), koja im je uručila nagrade

Galerija

Bonus video: