Remi doveo do burne svađe i prekida sjednice Sindikata Uprave policije

Članovi podružnice Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata UP uz dosta svađe, polemike i teških riječi neslavno završili glasanje za novog predsjednika
88 pregleda 7 komentar(a)
Policija, Parada ponosa, Foto: Savo Prelević
Policija, Parada ponosa, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.12.2014. 17:17h

Višemjesečne tenzije oko izbora delegata u Sindikatu Uprave policije se ne stišavaju, pa je tako u nedjelju u kampu na Zlatici, sjednica podružnice Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata prekinuta nakon žučne svađe.

Rasprava i svađa među članovima Skupštine te sindikalne podružnice nastala je nakon što nijedan od dva delegata u drugom krugu glasanja nije imao većinu u trci za predsjednika te sindikalne organizacije.

U uži krug ušli su Saša Radonjić i Željko Miličković, a izbor je okončan remijem - 14 : 14

U uži krug ušli su Saša Radonjić i Željko Miličković, a izbor je okončan remijem - obojica su imala po 14 glasova.

“Pošto je bilo neriješeno odlučeno je da se formira predsjedništvo, koje će voditi tu podružnicu do narednih sindikalnoh izbora. U to vijeće su izabrani delegati Radonjić, Boris Milović i Savo Jovović”, kazali su “Vijestima” iz te podružnice.

Međutim, izbor tog vijeća, bio je razlog da dođe do svađe i rasprave, koja je, kako su tvrdili članovi, prijetila da pređe i u tuču...

Tenzije su počele nakon što je Miličković tražio da Jovović ne bude u vijeću, jer je tvrdio da on nije delegat, već samo član te sindikalne podružnice.

Neki od članova su išli i korak dalje pa su tvrdili da Jovović više nije član Sindikata UP, nakon što je ljetos isključen zbog bune u toj organizaciji.

Sjednica prekinuta nakon što je došlo do burne svađe oko toga ko je delegat ili samo član...

“Tvrdili su da on više nije član, ali je on pokazao dokument da je odluka o njegovom isključenju poništena”, kazali su članovi.

Na čelu te druge po veličini podružnice u Sindikatu UP godinama, koja broji oko 300 članova, je bio Dragoljub Dedić, kojem je nedavno istekao mandat.

Njegovo rukovođenje tom podružnicom ostaće u sjenci fizičkog obračuna, koji se krajem avgusta, dogodio u njegovoj kancelariji kada je došlo do svađe i fizičkog obračuna sa kolegaom i članom IO Sindikata UP Željkom Cuparam.

Dedićev rad i Sindikatu UP je za brojne kolege bio sporan jer je nakon isteka mandata podnijeta krivična prijava tužiocu.

Bonus video: