Rad, talenat, sreća - sve je bitno za uspjeh

“Radimo na pjesmama za treći studijski album, tako da je 'Iluzionist' definitivno uvod u tu priču”, otkriva Dizdar
63 pregleda 0 komentar(a)
Natali Dizdar, Foto: TOMISLAV DOLENC
Natali Dizdar, Foto: TOMISLAV DOLENC
Ažurirano: 14.12.2014. 15:59h

Hrvatska pjevačica Natali Dizdar , koja je nedavno izdala singl “Iluzionist”, ističe da je zadovoljna reakcijama, posebno jer su se ona i njen tim pjesmom bavili godinu dana. Tom kompozicijom Natali je povezala region. Ona je koautor muzike sa Vladimirom Mirčetom, a tekst je napisao srpski pjesnik Dejan Aleksić kojeg je upoznala u Crnoj Gori.

“Moja producentkinja Gordana Bosak i ja smo se odazvale na poziv vašeg umjetnika Abaza Dizdarevića da nastupim na Ratkovićevim večerima poezije u Bijelom Polju, i tamo se dogodilo poznanstvo sa Dejanom Aleksićem i drugim umjetincima”, otkriva ona.

“Boravak u Crnoj Gori je bio preuzbudljiv i dinamičan. Domaćini su sjajni. Proveli su nas kroz sve, kanjon Tare, Novakovićevu pećinu, Žabljak, Crno jezero”, prenosi ona utiske sa gostovanja u Crnoj Gori.

U Bijelom Polju sa Aleksićem se dogovorila da mu pošalje neku od pjesama na kojima je radila u protekle dvije godine da on za nju napiše tekst.

“Ovo je prva za koju smo se odlučili i Dejan se vrlo brzo javio sa 'Iluzionistom', a nama se tekst jako svidio”, prisjeća se Natali .

Njen posljednji singl “Grijeh” objavljen prije dvije godine, a album 2009. Naredne godine izdaće i treći studijski projekat.

“Veoma sam srećna što je “Grijeh” tako dugo u etru, rekordno je ostao na top listama, i iako nismo kalkulisali s novim kompozicijama, nije bilo potrebe za singlom. Naravno, cijelo vrijeme se radi na pjesmama za treći album, a 'Iluzionist' je uvod u tu priču“, otkriva ona. Natali je među prvima, zbog troškova uvela trend “jednog singla”.

“Sada želimo ploču i stavljamo muziku na prvo mjesto. Želimo da sve objedinimo. Mislim da je genijalan gušt staviti CD i osjetiti atmosferu ploče”, kaže ona.

Tokom desetogodišnje karijere uspjela je da izgradi prepoznatljiv stil.

“Krećem se u svojim okvirima muzike i ideje o njoj, tako da me se ne tiče previše šta drugi rade. Drago mi je kad čujem da neko napravi nešto dobro, a mislim da prava pjesma uvijek nađe put do publike, bez obzira na sveprisutni treš”, smatra Dizdar .

Ove godine slavi desetogodišnjicu na sceni i, zadovoljna je, navodi, prvom decenijom karijere.

“Sigurno ima nešto što bih mijenjala, ali se ne opterećujem stvarima na koje ne mogu uticati. Mislim da nije bilo kardinalnih pogrešaka, ipak nisam sama i imam tim profesionalaca koji su sa mnom gotovo od početka, a prvenstveno bih izdvojila menadžerku Gogu”, pohvalila se Dizdar .

Karijeru je počela zahvaljujući takmičarskom muzičkom šouu, a o tome šta mislio o današnjim sličnim emisijama, kaže:

“Zapravo i ne gledam TV. Kad je neko jako talentovan uvijek se izdvoji, pa informacija dođe i do mene. Šou je samo mala stepenica nakon koje se može svašta, ali i ništa dogoditi. Mislim da je u moje vrijeme bilo lakše, jer je bio prvi šou, imali smo mnogo više pažnje. Naravno, nismo svi otišli istim putem, pa je i to pokazatelj da u ovom poslu nema pravila, ni garancije ni za šta. Rad, talenat, znanje, sreća, ljudi s kojima si okružen, sve je važno u konačnoj formuli za uspjeh. A ni ideja uspjeha nije svima ista, treba znati što želiš, a što ne”, sigurna je ona.

Bonus video: