Zlatni Vlado Jović i Jelena Maksimović

Dva zlata, srebro i tri bronze zaslužili su crnogorski karatisti prvog dana takmičenja na 14. Balkanskom prvenstvu u Sofiji
167 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Jović, Foto: Facebook.com
Vladimir Jović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 13.12.2014. 19:16h

Karatista Omladinca Vladimir Jović prvi je u crnogorskoj selekciji osvojio titulu prvaka na 15. Balkanskom prvenstvu u Sofiji.

Jović je osvojio zlatnu medalju u kategoriji mlađih seniora do 67 kilograma, pobjedom u finalu nad Markom Martinovićem iz Srbije.

Bronzana odličja pripala su Rikardu Skardeliju iz Hrvatske i Doganu Atesu iz Turske.

I Jovićeva klupska drugarica Jelena Maksimović je došla do zlata u Sofiji u mlađim juniorkama. Maksimović, crnogorska seniorska reprezentativka, opravdala je ulogu favoritkinje u kategoriji do 61 kilogram.

U prvim podjelama medalja našoj selekciji su pripale i dvije bronze. Naš najtrofejniji junior, svjetski prvak Mario Hodžić je osvojio bronzu u borbama do 61 kilogram, a medalju istog sjaja zaslužila je i kadetkinja u katama, Jovana Marić.

U borbama za medalje u kasnijim terminima, junior Nenad Dulović je osvojio srebro u kategoriji do 55 kilograma, dok je bronzu u mlađim juniorkama do 50 kilograma zaslužila Maja Kastartović.

Takmičenje u Sofiji je u toku i završava se sjutra.

Bonus video: