Budva: Opljačkali gotovo kompletan inventar hotela “Park”

Posljednji upad, prema nezvaničnim informacijama, dogodio se preksinoć - kada su iz restorana i kafea odnijeli oko 50 stolica, rostfrajno posuđe, ledomate, aparate za točenje piva, kuhinjske stolove..
189 pregleda 8 komentar(a)
Hotel Park, Foto: Vuk Lajović
Hotel Park, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 13.12.2014. 15:06h

Budvanska policija uhapsila je i podnijela krivične prijave protiv šestočlane grupe, zbog sumnje da su opljačkali gotovo kompletan inventar hotela “Park” i ljetnjeg kafea “MP”.

Inspektori vjeruju da su Podgoričani - Mujo Rasiti (19), maloljetni B. S. (17), Isem Osmani (43) i Perhan Salihi (38), sa pomagačima Milošem Đorđevićem (34) i Mitom Novakovim (27), u nekoliko navrata upadali i krali hotelski i inventar kafića koji se nalazi u blizini.

Posljednji upad, prema nezvaničnim informacijama, dogodio se preksinoć - kada su iz restorana i kafea odnijeli oko 50 stolica, rostfrajno posuđe, ledomate, aparate za točenje piva, kuhinjske stolove...

Pljačkaši su u objekte ulazili tokom noći po istoj proceduri - kamion bi ostavili na hotelskom parkingu, a potom do njega odnosili ukradene stvari.

Iako se hotel nalazi tik do kružnog toka na ulazu u Budvu, taj dio je neosvijetljen, što je pomoglo lopovima da ostanu neopaženi u njihovim akcijama.

“Vijestima” je iz policije rečeno da su pljačkaši prodali većinu stvari koje su pokrali tokom prva dana upada.

“Pali” su preksinoć, kada ih je policija uhvatila na djelu...

Šestočlana ekipa tereti se da je počinila tri krivična djela - teška krađa.

Oni su juče privedeni osnovnom državnom tužiocu u Kotoru.

Pronašli 10 skupih televizora ukradenih na Slovenskoj plaži

Mnogo više sreće sa kradljivcima imala je Hotelska grupa Budvanska rivijera - obezbjeđenje turističkog naselja Slovenska plaža, pronašlo je desetak skupocjenih televizora koje im je neko prethodno ukrao.

Naime, na meti lopova našli su se apartmani u nedavno rekonstruisanim kaletama tog turističkog naselja.

Lopovi su uspjeli da ukradu televizore, ali nijesu mogli da ih iznesu iz naselja, već su ih privremeno sklonili na jednom od mostića koji spaja dvije kalete u naselju.

Službenici Slovenske plaže, pronađenu tehniku vratili su u sobe.

Bonus video: