Svi za Crnu Goru

Širom Crne Gore, evo četvrt vijeka, čuje se vapaj gladnih i obespravljenih koji su tražli i traže da rade, da im se plati ono što rade i da od svog rada žive pristojno a ne pristaju na pokornost i milostinju
1 komentar(a)
zastava Crna Gora, Foto: Arhiva "Vijesti"
zastava Crna Gora, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.12.2014. 09:48h

Osiromašeni, opljačkani i obespravljeni građani i radnička klaso Crne Gore, “komanda je pala”! Zove vas Crna Gora da branite njen UStav, pravdu i slobodu, da se borite za njihovo oslobađanje, da bi spasili čast, moral i dostojanstvo koje žele da vam otmu i pogaze ovi vlastodršci robovlasnički, kako bi vama lakše vječno vladali i manipulisali.

Revolucije nisu potrebne, vaš glas neka bude vapaj za korom hljeba i suncem slobode, bez okova i diskriminacije. Tražite promjenu ovog osionog i neodgovornog režima, da dođu drugi koji žele da pravednije rade za vas - radničku klasu - za svoj narod, a takvih ima i uvijek je bilo u ovoj našoj svijetloj majskoj Crnoj Gori, zemlji koja se sve davala za slobodu, a slobodu ni za šta.

Ne dajte da vas prave gubitnicima, kao što sada čine. Neka se jače nego ikad čuje sa tog i svakog mjesta otpor nepravdi i siromaštvu, pljačkaškim privatizacijama, korupciji i kriminalu, a podrška miru, radu, hljebu i životu dostojnom čovjeka. Tražite da vam umjesto njihovih proklamovanih ciljeva, otrcanih floskula, isprazne retorike, lažnih obećanja i demagogije o tzv. spasonosnoj demokratiji, životnoj, pravnoj i socijalnoj sigurnosti... bude svima - a ne samo njima kapitalistima, bez razlike na nacionalnu, vjersku ili drugu pripadnost - dostupna i praktično osigurana suštinska a ne fiktivna sloboda, jednakost onako kako je zapisano u našem Ustavu i svim deklaracijama i poveljama Ujedinjenih nacija.

Kažite im da ste protiv rasprodaje i pljačke naših resursa i djelova teritorije Crne Gore domaćim i stranim tajkunima i znanim i neznanim moćnicima, robovlasnicima i kapitalistima, koji preko grbače radničke klase i ovog naroda povećavaju svoje bogatstvo, a na svoje građane su zaboravili i doveli ih na ivicu bijede i do prosjačkog štapa. Radnička klaso i građani naše lijepe i ponosne Crne Gore, ako ste spremni da “umrete” za ponos, za svoja prava i slobodu, kažite dosta ovom životu, dosta onima koji su silom i neznanjem, a ne zakonima i pravdom vladaju našom sudbinom i našim životima.

Širom Crne Gore, evo četvrt vijeka, čuje se vapaj gladnih i obespravljenih koji su tražli i traže da rade, da im se plati ono što rade i da od svog rada žive pristojno a ne pristaju na pokornost i milostinju. Na žalost, ovi naši vlastodršci koji bi trebalo da čuju, odvano su na sve ogluvjeli. A kako i ne bi kada su sebi priuštili, preko grbače svog naroda, život za pamćenje. Zato ima kažimo dosta i previše je bilo, dalje nećete moći tako, podnesite ostavke ili ćete biti smijenjeni kao što ste i došli. Ne damo vam da dalje rušite našu zemlju, a njene građane gurate u ropstvo. Ovo je zemlja naša, naših prađedova, a ne kriminalaca i bjelosvjetskih imperijalista.

Smrt fašizmu, sloboda narodu!, Savez komunista Jugoslavije, Savez komunista Crne Gore

Bonus video: