Nakon posijela u smrt: Mladić stradao u eksploziji plina

Pretpostavlja se da je mladića, najvjerovatnije, prvo ugušio ugljenmonoksid, a kasnije je došlo do eksplozije plinske boce ugrađene u automobilu
0 komentar(a)
Radovan Gogić, Foto: Goran Malidžan
Radovan Gogić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 14.12.2014. 07:15h

Radovan Gogić (34) iz sela Kotline izgorio je juče ujutro, oko dva sata u automobilu, na proširenju regionalnog puta Pljevlja-Metaljka, u mjestu Dajevića han.

Mladić je prije nesreće sa prijateljem bio na sijelu u dvadesetak kilometara udaljeno selo Rađevići.

Prije polaska svoje vozilo ostavio je na proširenju, preko puta kuće svog prijatelja, odakle su se zajedno zaputili na seosku zabavu.

Po povratku, Radovan je, nakon što se rastao sa drugom, krenuo kući, sjeo u svoje vozilo u kojem je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, nekoliko minuta kasnije izgorio.

Dvojica mještana kazali su "Vijestima" da su čuli turiranje motora, nakon čega je uslijedila eksplozija...

Jedan od njih, ispričao je, da je odmah skočio iz kreveta, pogledao kroz prozor i vidio automobil u plamenu...

"Zajedno sa suprugom i sinom potrčao sam do kola, ali sve je bilo brzo gotovo. Plamen je bio ogroman. Pokušali smo iz buktinje da izvučemo komšiju, ali sve je bilo uzalud. Stihija je bila jača", ispričao je očevidac tragedije.

Prvi rezultati istrage policije navode da je Gogić nakon rastanka sa drugom ušao u automobil i upalio ga kako bi se zagrijao.

Pretpostavlja se da je mladića, najvjerovatnije, prvo ugušio ugljenmonoksid, a kasnije je došlo do eksplozije plinske boce ugrađene u automobilu.

Tijelo mladića juče tokom dana poslato je na obdukciju, a tek nakon završenih svih vještačenja za nekoliko dana patolozi će izdati nalaz o tome kako je došlo do tragedije.

U toku dana, na proširenju pored puta, policija i viši državni tužilac iz Bijelog Polja obavili su uviđaj, a popodne je izgorjeli automobil odšlepan.

Za vrijeme uviđaja u izgorjelom automobilu su se vidjeli priključci za plin, ali ne i plinska boca, a u vatrenoj stihiji je izgorjelo sve što je moglo da gori. Na vozačevom mjestu bilo je i ugljenisano tijelo nastradalog mladića.

Tužilac je u sklopu istrage tražio i da se obavi vještačenje Gogićevog automobila, kako bi se tokom istrage utvrdilo kako je došlo do eksplozije.

Nastradali Radovan Gogić je radio u pljevaljskoj Pilani. Mladić nije bio oženjen, a ostavio je roditelje i dvije sestre.

Na sijelu bio najveseliji u društvu

Tokom policijskog uviđaja na proširenju puta iznad Pljevalja juče ujutro su se okupili mladićevi prijatelji, koji su noć prije tragedije proveli sa njim.

Gogićevi drugovi ispričali su da je Radovan bio među najveselijim na sijelu...

"Bio je raspololožen za šalu. Čini mi se da se noćas izigrao više nego bilo kad u životu. Noć je bila divna, druženje... Ne možemo da vjerujemo da se dogodila ovakva nesreća", ispričali su Gogićevi prijatelji.

Bonus video: