Ima pomoći protiv "velikog" stomaka uz ove biljke i napitke

Sve što treba da se uradi je da pri ruci neke od ovih namirnica i paziti da ih redovno konzumirate
87 pregleda 1 komentar(a)
stomak, Foto: Shutterstock.com
stomak, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 13.12.2014. 09:05h

Neredovna i nezdrava ishrana uzrokuju nadutost, s čime se muči sve više ljudi. Ipak, ima pomoći. Sve što treba da se uradi je da pri ruci neke od ovih namirnica i paziti da ih redovno konzumirate.

Komorač - on je dobar izvor kalijauma i vlakana koji pomažu u rješavanju nakupljene vode koja se taloži u predjelu stomaka.

Kurkuma - ona sadrži kurkumin koji lako topi masnoće. Kurkuma takođe pomaže u varenju masne hrane, te ima protivupalno djelovanje.

Banana - najbolji lijek za kiselinu i žgaravicu, zbog svojih alkalnih kvaliteta. Visok nivo pektina i vlakana u banani čine je izvrsnim pomagačem u slučaju zatvora.

Šljive - Ovo čudo od voća pomoći će vam kod zatvora, snižavanja krvnog pritiska i holesterola, a istovremeno će povisiti hemoglobin i pomoći u održavanju zdrave tjelesne težine. Visok procenat vlakana će pak učiniti čuda za vaš stomak.

Kamilica - preporučuje se za alergičare, opekotine, kod problema sa suvom kožom i desnima, ali i nadutosti. No trudnice i žene koje doje morale bi se kloniti ovog ljekovitog čaja.

Zeleno, lisnato povrće - spanać, blitvam raštan, zelena salata bogate su vitaminom C i materijama koje sa lakoćom “svare” sve što ste pojeli.

Cimet - kašičicu cimeta u prahu ubacite u 250 ml ključale vode. Poklopite i ostavite 15 minuta. Posle procijedite i pijete toplo.

idiva.com

Bonus video: