Puno aduta za uspjeh u Sofiji

56 pregleda 1 komentar(a)
Almir Cecunjanin, Foto: Boris Pejović
Almir Cecunjanin, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.12.2014. 08:26h

Karate selekcija Crne Gore iskoristiće 14. Balkansko prvenstvo u Sofiji za kadete i juniore, te 4. Kup do 21 godinu da u posljednjem takmičenju ove sezone isproba brojne takmičare.

U Sofiji će se danas i sjutra za medalje ali i dokazivanje selektorima, nadmetati čak 65 naših reprezentativaca. U borbama će nastupiti 49, dok u katama pojedinačno ili timski još 16.

U Sofiji će kadete i juniore u borbama voditi selektor Slobodan Vlahović, koji računa na 14 kadeta i 12 juniora. Radoslav Vukićević će iz ugla tatamija savjetovati pet kadetkinja i šest juniorki.

Sedam mlađih seniora vodiće Almir Cecunjanin trofejni karatista Budućnosti i sjajni trener KK Bar, dok pet mlađih seniorki vodi Žarko Raković, čiji Omladinac dominira posljednjih godina u konkurenciji karatistkinja na domaćoj i međunarodnoj sceni. U svim uzrastima u borbama Crna Gora će imati i ekipe.

U katama kadetkinje vodi Slavka Maksimović, juniorke i ženski kata tim dr Nela Tatar, dok kadete, juniore i mlađe seniore u ovoj diciplini će kao v.d. selektora u Sofiji savjetovati Jugoslav Bukilić, selektor seniorskih kate reprezentativaca.

I seniorski selektorski tandem u borbama Dragoljub Fatić - Slavenko Bajić je u Sofiji. Fatić je sportski direktor Balkanske karate federacije, a Bajić želi da se uvjeri u kvalitet mlađih seniora.

"Uz vikend zajedničkih reprezentativnih priprema u Podgorici, naši takmičari su imali i dobru provjeru na 35. „Kupu oslobođenja Podgorice”. Očekujemo medalje, naravno. Imamo kvalitetnih i već dokazanih takmičara. Favoriti su mlađa seniorka Jelena Maksimović, kao i trofejni juniori Mario Hodžić, Vido Kopitović, Nenad Dulović, Savić Medenica... Ali, neće biti lako jer kvalitet ovog šampionata podiže učešće karate velesila kakve su Turska, Srbija, Bosna i Hercegovina i Makedonija, a pravo nastupa po kategoriji ima čak četiri takmičara iz jedne zemlje. To garantuje veliki broj međunarodnih mečeva za sticanje iskustva nekih naših takmičara", naglasio je Bukilić.

Bonus video: