Morača prvi put u klupskoj istoriji savladala Budućnost Bemaks

0 komentar(a)
Logo OSCG, Foto: Arhiva "Vijesti"
Logo OSCG, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 12.12.2014. 19:59h

Prvi put u klupskoj istoriji, Morača je dobila podgorički gradski derbi protiv Budućnost Bemaksa - mlađi gradski ligaš je večeras slavio 3:0 (25:20, 25:18, 25:12), u premijernom meču 9. kola Prve lige odbojkašica, posljednjeg u prvoj polovini ove sezone.

Morača, za koju igraju dvije bivše igračice Budućnosti (Milana Rovčanin i Bojana Medojević) je ove sezone, ipak, jači rival od aktuelnog vicešampiona, koji je u prvenstvo ušao sa potpuno izmijenjenim i podmlađenim sastavom, koji od skoro predvodi iskusna Jelena Šofranac.

Morača je upisala sedmu pobjedu, i preuzela drugo mjesto na tabeli, barem do sjutrašnjeg meča Galeba. Budućnost Bemaks je, sa druge strane, zabilježila peti poraz.

Sjutra se od 14 časova u Nikšiću sastaju Nikšić i AOK Rudar, dok će u istom tom terminu na Cetinju odigrati meč Lovćen i Gimnazijalac. Od 18 u barskoj “Topolici” sastaće se Galeb i Gorštak.

Najzad, posljednji meč, ujedno derbi 9. kola, igra se u nedjelju u Budvi između Budve i Luke Bar (16.45 sati).

Budućnost Bemaks – Morača 0:3 (20:25, 18:25, 12:25)

Podgorica - Dvorana: Medicinska škola. Gledalaca: oko 100. Sudije: Dragana Vučinić i Sava Batizić (oboje iz Podgorice)

Budućnost Bemaks: Šofranac, Malagić, Maljević, Pavlović, Mijović, Drešić, Adžić, Perošević, Joketić, Sutaj, Prelević, Vujošević. Trener: Ognjen Babalj

Morača: Mandić, Budrak, Vukićević, Vukčević, Janjević, Matanović, Pejović, Osmajić, Rovčanin, Kilibarda, Đonović, Đelević. Trener: Predrag Đonović

Bonus video: