Advokat Đukanović opet izostao sa suđenja Šariću i Lončaru

Advokat Đukanović je pisanim podneskom, 20 minuta prije početka suđenja, opravdao svoje odsustvo, navodeći, uz priloženu ljekarsku dokumentaciju, da mu je zakazana operacija nosa
377 pregleda 1 komentar(a)
Borivoje Đukanović, Foto: Boris Pejović
Borivoje Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.12.2014. 14:41h

Branilac Pljevljaka Duška Šarića i Jovice Lončara, advokat Borivoje Đukanović ni danas nije došao u Viši sud u Bijelom Polju, zbog čega je specijalno vijeće sudije Šefkije Đeševića, optuženima dodijelilo drugog branioca.

Ovo je četvrti put da se odlaže ponovno suđenje Šariću i Lončaru, optuženima za pranje više od 19 miliona eura.

Advokat Đukanović je pisanim podneskom, 20 minuta prije početka suđenja, opravdao svoje odsustvo, navodeći, uz priloženu ljekarsku dokumentaciju, da mu je zakazana operacija nosa.

Sudija Đešević je istakao da je advokat neopravdano izostao, i da to radi u cilju odugovlačenja postupka, zbog čega je razriješen. On je podsjetio da je Đukananović ranije zbog nedolaska kažnjen sa 1.000 eura.

Sud nije uvažio insistiranje optuženih da žele da ih brani isključivo Đukanović.

Nakon što su Šarić i Lončar odbili da izaberu jednog od branilaca sa spiska advokatske komore, zbog "obimnosti i kompleksnosti predmeta", sudija Đešević je, nakon polučasovne pauze, saopštio da im je po službenoj dužnosti dodijeljen advokat Vladimir Čović.

Početak suđenja je zakazan za 22. decembar.

Bonus video: