Vještak potvrdio: Radulović je trpio duševne bolove

To je utvrdio vještak Stanko Milić. On, međutim, nije mogao da prisustvuje jučerašnjem ročištu, pa je suđenje odloženo za 12. januar
179 pregleda 0 komentar(a)
Slavko Radulović
Slavko Radulović
Ažurirano: 12.12.2014. 09:05h

Urednik u “Vijestima” Slavko Radulović, trpio je duševne bolove nakon što je u Pobjedi objavljen tekst Marka Vešovića “Ućerivač zorta”, prije dvije i po godine.

To je utvrdio vještak Stanko Milić. On, međutim, nije mogao da prisustvuje jučerašnjem ročištu, pa je suđenje odloženo za 12. januar.

Milić je u nalazu naveo da je tekst narušio psihičku ravnotežu Radulovića i da je za tužioca neugodno i samo pojavljivanje pred sudom i podsjećanje na uvredljivi članak.

Suđenje je konačno počelo prije mjesec dana, dvije i po godine od podnošenja tužbe.

Radulović je tada rekao da Vešovića nikada u životu nije vidio i da zato vjeruje da iza njegovih uvreda stoji neko drugi o kome je kao novinar pisao.

Radulović je u pokrenuo spor protiv Vešovića i “Pobjede”, zbog Vešovićevog uvredljivog teksta. Sutkinja je ranije prekinula postupak prema “Pobjedi” jer je u stečaju, a Vešoviću postavila privremenog zastupnika, jer se više od dvije godine nije odazivao pozivima suda.

Vešović je novinara “Vijesti” u spornom tekstu, između ostalog, nazvao "Kesedžijin hrt", "siledžija" i "smeće"...

Bonus video: