Laković garantuje stanom da neće pobjeći

Lakovićev branilac, advokat Zdravko Begović, ponudio je juče jemstvo, navodeći da će porodica okrivljenog staviti hipoteku na stan koji vrijedi oko 47.000 eura
545 pregleda 6 komentar(a)
Boban Laković, Foto: Savo Prelević
Boban Laković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.12.2014. 08:18h

Podgoričanin Boban Laković zvani Pobro, zatražio je juče da se brani sa slobode, objašnjavajući sutkinji Jeleni Perović da će njegova porodica založiti stan kao garanciju da će se pojavljivati na suđenju. On je optužen za ranjavanje Radisava-Gila Stanišića 30. juna u centru Podgorice.

Sutkinja Perović najavila je da će danas odlučiti o njegovom zahtjevu.

Lakovićev branilac, advokat Zdravko Begović, ponudio je juče jemstvo, navodeći da će porodica okrivljenog staviti hipoteku na stan koji vrijedi oko 47.000 eura.

Laković i njegova majka juče su potvrdili da su spremni da založe stan, kao garanciju da se optuženi neće kriti i da će se odazvati svakom sudskom pozivu.

Stanišić se nije pridružio krivičnom gonjenju Lakovića, navodeći da ga “ne interesuje suđenje, jer nema povjerenja u sudstvo”.

Laković je na prethodnom pretresu priznao da je pucao na Stanišića i da je to učinio kako bi ga zaplašio. On je tada rekao i da su ga prije pucnjave, Stanišić i Vuk Pajović pretukli i prijetili mu, kao i da je pištolj nabavio da bi se od njih zaštitio. Ma. B.

Bonus video: