Vušurović: Crnogorski sportisti zaslužuju ministarstvo sporta

3 komentar(a)
Vušurović, Foto: Uprava za mlade i sport
Vušurović, Foto: Uprava za mlade i sport
Ažurirano: 11.12.2014. 15:26h

Crnogorski sportisti zaslužuju ministarstvo sporta i nekog ko će se u Skupštini Crne Gore boriti za njihova prava, kazao je vršilac dužnosti direktora Uprave za mlade i sport Igor Vušurović.

Vušurović je, na prijemu da crnogorske džiu džicu reprezentativce – osvajače medalja na Svjetskom prvenstvu u Parizu, kazao da je potrebno ministarstvo da bi se čuo glas sportista.

“Sport treba da pripada sportistima. Lično, nemam političke ambicije. Međutim, vi zaslužujete ministarstvo i nekoga ko će u Skupštini Crne Gore da se bori za vaša prava. Dug je put odavde do Vlade. Potrebno je Ministarstvo da bi se čuo glas sportista”, kazao je Vušurović.

Gosti Vušurovića bili su srebrni Goran Musić i osvajači bronzanih medalja, Mirjana Martinović i duo miks Stefan Vukotić i Vasilije Gagović, selektor Miloš Ašanin i predsjednik Dži džicu saveza Ranko Vukotić.

Nedostajao je svjeski prvak Lazar Kuburović, koji živi u Danskoj.

Vušurović je kazao da obećava da će se truditi da u budućnosti takmičari koje se bave tim sportom imati dobre uslove za postizanje vrhunskih rezultata.

"To je naša misija i na neki način društvena odgovornost. Instistiramo na komunikaciji i partnerskom odnosu sa Savezima. Zato težimo onoj krilatici čist račun duga ljubav. Svi Savezi moraju da ispune određene uslove. U januaru je novi konkurs. Nakon toga ćemo vidjeti ko radi po propisima i gdje možemo da pomognemo vama i ostalim takmičarima da postižu rezultate koji su bitni za promociju države", rekao je Vušurović.

Takmičari su se zahvalili Vušuroviću na podršci i dodali da je on pravi uzor za sve mlade sportiste.

Predsjednik Saveza Ranko Vukotić kazao je da je zadovoljan što su takmičari ispunili i premašili obećano.

On vjeruje da će Uprava za mlade i sport i dalje pomagati Džiju džicu savez, špodsjećajući da je ta asocijacija ove godine imala budžet od deset hiljada eura.

Delegacija Džiu džicu saveza bila je gost i predsjednika Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušana simonovića.

On je kazao da će se truditi da i u narednoj godini Svjetskih igara pomogne džiju džicu, navodeći da je neophodno i da isto učine i sponzori.

"Drago mi je što ste nas obradovili dobrim rezultatima i nadam se daćemo se ubrzo sastati istim povodom. Svi naporno radite i prije svega ste odlični ljudi. Upravo je najvažnije da nastavite tim putem jer ste predstavnici svoje države i tu dužnost uvijek morate časno obavljati", rekao je Simonović.

Bonus video: