Radunović: Na ivici smo egzistencije

0 komentar(a)
Balša Radunović, Foto: Savo Prelević
Balša Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.12.2014. 12:15h

Crnogorski odbojkaški reprezentativac Balša Radunović, po svemu sudeći, moraće da potraži novi klub, jer je grčki AEK odlučio da prekine saradnju sa skoro svim prvotimcima.

Radunović je, naime, zajedno, sa saigračima prije tri dana odbio da igra meč u Solunu protiv PAOK-a (domaćin slavio 3:0), u znak protesta zbog loše finansijske situacije u klubu i neisplaćenih zarada u tekućoj sezoni.

AEK se oglasio saopštenjem da je takav gest igrača “nemoralan potez prema klubu”, i najavio raskid sa svim igračima koji nisu putovali za Solun.

Atinski klub je najavio da će raskinuti ugovor i sa trenerom Jorgeom Elguetom, koji se solidarisao sa igračima i nije vodio tim protiv PAOK-a.

"Odluku da ne putujemo na meč sa PAOK-om nijesu donijeli samo stranci u ekipi, to je bila odluka čitavog tima. Jer, grčki igrači i Pajan, koji je igrao u AEK-u prošle sezone, u goroj su situaciji od nas stranaca, jer oni ni prošle sezone nijesu primali plate", rekao je Radunović za portal Vorldofvolej.

Primač crnogorske reprezentacije je potom objasnio situaciju u AEK-u.

"Svi igrači i treneri su na izmaku snaga, jer nijesu primili ni centa od početka sezone. Samo je nekoliko igrača dobilo jednu platu. Neki od stranaca imaju još veći problem jer im je istekla viza i ne mogu da napuste Grčku. Poštujemo AEK kao klub sa velikim imenom i bogatom tradicijom, ali igrači ne mogu više da izdrže jer se nalazimo na granici egzistencije. Ne možemo da dajemo 100 odsto mogućnosti, i svi zajedno smo odlučili da ne igramo protiv PAOK-a. Ova ekipa je okupljena da bude među četiri najbolje u prvenstvu, u pripremnom periodu smo dobili 11 od 12 utakmica. Ali, kad je sezona počela suočili smo se sa nekim povredama i posebno finansijskim problemima. Nemoguće je, zato, postići cilj u ovakvoj situaciji", dodao je Radunović.

Bonus video: