Amela iz Ulcinja kreće po medalje

"Pripreme u Ulcinju za mene poslovično znače medalju", kaže Amela Terzić, evropska juniorska prvakinja na 1.500 i 3.000 m
97 pregleda 0 komentar(a)
Amela Terzić, Foto: Samir Adrović
Amela Terzić, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 11.12.2014. 16:09h

Evropska juniorska šampionka na 1.500 i 3.000 metara, Amela Terzić (21 godina) iz Novog Pazara, završila je bazične pripreme u Ulcinju u susret Evropskom prvenstvu u krosu za mlađe seniorke, koje će biti održano 14. decembra u Samokovu u Bugarskoj.

Terzićeva je zlatne medalje osvojila u Talinu u Estoniji 2011. godine. Lani je na Evropskom kros prvenstvu za mlađe seniorke na 1.500 metara u Beogradu osvojila drugo mjesto, a prije toga stigla je do zlatnog odličja na kros prvenstvu Starog kontinenta za juniorke u Budimpešti.

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu 2012. godine u Barseloni osvojila je srebro, a trčala je i dijamantsku ligu u Njujorku. Izborila je i plasman u seniorskoj konkurenciji na nedavnom mitingu u Cirihu...

"Pripreme u Ulcinju za mene poslovično znače medalju", kaže Terzićeva za „Vijesti”.

Ona, njen trener Rifat Zilkić i tim, bili su smješteni u vili “Edita”, vlasnika Nuska Hota sa kojim Atletski savez Srbije ima ugovor o pružanju usluga smještaja i hrane.

"Gdje god da idemo, uvijek se vraćamo prelijepom Ulcinju odakle smo pokupili gotovo sve medalje u posljednjih nekoliko godina", kaže mlada atletičarka Srbije, koju čeka žestoka konkurencija u Bugarskoj.

Zilkić je kazao da su pripreme u Ulcinju samo zbog Amele, iako su tu još bili Jasmin Ljajić i Muamer Hasanović, poznati seniorski reprezentativci Srbije na hiljadu i po, tri i pet hiljada metara i ekstratalentovani pionir Elzan Bibić, koji je već prvak Srbije na 1.500 metara za mlađe juniore.

"Svi smo tu zbog Amele, ja kao trener, takmičari kao sparing partneri. Cilj nam je da Amela podigne formu i ostvari značajan rezultat u Bugarskoj. Opet nas čeka i Talin, a treba ispuniti i normu za olimpijske igre u Rio de Žaneiru", ističe Zilkić.

Amela je, kako je pojasnio, već imala normu za Brazil, ali je stigao zahtjev da se mora ponoviti.

"Nema sumnje da ćemo uspjeti u tome, jer se radi o jednoj od najdarovitijih atletičarki, ne samo Srbije ili Balkana, već i Evrope - istakao je Zilkić, koji je član stručnog štaba Srbije za srednje i duge pruge i trener AK Novi Pazar".

Ni on ne krije oduševljenje Ulcinjom.

"Odavde su po medalje redovno išli Vera Nikolić, Vujović, Janićijević, Usenagić, Krdžalić... I Perić je ovdje bacao kuglu. Ulcinj je bogomdan za bazične pripreme, ne samo atletičara, i to znaju svi sportisti sa prostora eks Jugoslavije ali i iz Norveške, Njemačke, Engleske...", podsjetio je Zilkić.

I još jedno zapažanje atletskog stučnjaka:

"Borovi pored hotela Olimpik posađeni su tako da podsjećaju na pet olimpijskih krugova", zaključio je Zilkić.

Bonus video: