Tragovi DNK optuženih nađeni na bombama

Sudski vještak forenzičke genetike Jelena Jovanović, objasnila je da je na obje ručne bombe nađen biološki materijal dvije osobe, s tim da je na jednoj utvrđen trag Brnovića, a na drugoj Brakovića
143 pregleda 0 komentar(a)
Kuća Biškulića, Foto: Luka Zeković
Kuća Biškulića, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 10.12.2014. 15:42h

Tragovi DNK-a profila optuženih Filipa Brnovića i Nebojše Brakovića pronađeni su na ručnim bombama bačenim u dvorište kuće porodice Buškulić u Zagoriču u oktobru.

To su, kako je saopšteno u nastavku suđenja okrivljenima, utvrdili vještaci danilovgradskog Forenzičkog centra.

Brnović i Braković terete se za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava, u sticaju sa ugrožavanjem sigurnosti porodice Buškulić.

Sudski vještak forenzičke genetike Jelena Jovanović, objasnila je da je na obje ručne bombe nađen biološki materijal dvije osobe, s tim da je na jednoj utvrđen trag Brnovića, a na drugoj Brakovića.

Rekla je i da se tragovi druge osobe na obje bombe nijesu mogli identifikovati, jer su bili minimalni.

“Dobijen je miješani DNK-a profil od minimum dvije osobe, na jednoj dominantno očitani aleli se podudaraju sa odgovarajućim u DNK-a profilom Braković Nebojše, a na drugoj Brnović Filipa”, navela je Jovanović.

Sudski vještak Željko Golubović, utvrdio je da je Brnović sporne večeri, iako pod uticajem alkohola, bio sposoban da normalno funkcioniše, dok je za Brakovića naveo da mu je sposobnost bila bitno smanjena, zbog “akutne intoksikacije alkoholom težeg stepena”.

Svjedoci Milovan Perović, Dražen i Aleksandar Boričić, potvrdili su juče odbranu okrivljenih da su spornog dana bili u kafani, gdje su pili sa društvom i da su iz kafane izašli nakon počinjenog krivičnog djela.

Suđenje se nastavlja 24. decembra.

Ručne bombe M-52 i M-75 bačene su sa ulice u dvorište kuće, a u snažnoj eksploziji popucala su stakla na toj i susjednoj kući Buškulićevog brata, dok su geleri završili u njihovim spavaćim sobama.

Bonus video: