Upravni odbor ASCG će predložiti Vuletića za novi mandat

1 komentar(a)
Milorad Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milorad Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 10.12.2014. 13:35h

Budući da je naredna godina izborna u Atletskom savezu Crne Gore, Upravni odbor ASCG jednoglasno je donio odluku da na predstojećoj izbornoj Skupštini predloži da aktuelni predsjednik Milorad Vuletić dobije novi četvorogodišnji mandate i “nastavi započeti posao na daljim planovima i programima razvoja atletskog sporta u Crnoj Gori”.

Izborna Skupština ASCG održaće se početkom naredne godine, saopšteno je danas iz ASCG.

„Upravni odbor ASCG na sjednici održanoj u Podgorici analizirao je rad svih organa i tijela Saveza u proteklom četvorogodišnjem ciklusu i zaključio da je u tom periodu crnogorska atletika ostvarila najveće uspjehe u svojoj istoriji. Ukupno je osvojeno 47 medalja – šest na prvenstvima Evrope, 26 na prvenstvima Balkana, po jedna na Mediteranskim igrama i Prvenstvu Mediterana za mlađe seniore, devet na Igrama malih zemalja, dvije na Evropskom olimpijskom festivalu mladih, jednu na Evropskim olimpijskim igrama mladih, te jednu na Igrama Frankofonije. Ukupno je u svim kategorijama postavljeno 336 rekorda Crne Gore”, navodi se u saopštenju ASCG.

Upravni Odbor je uskladio pravila i propozicije za takmičenja u ASCG za 2015.godinu, donio odluku o visini obeštećenja prilikom prelaska atletičara iz kluba u klub za prelazni rok 2015-2017. godine, usvojeni su kriterijumi za nastup na međunarodnim takmičenjima u 2015.godini i kalendar takmičenja, koji je usklađen sa Kalendarima ABAF-a, EAA i IAAF-a. Donesena je Odluka da klubovi mogu registrovati na dvojnu registraciju do dva takmičara iz inostranstva.

“Verifikovani su rekordi u ASCG koji su postignuti u 2014.godini. Konstatovano je da su i u 2014.godini postignuti odlični rezultati – osvojeno je 11 medalja sa međunarodnih takmičenja, od čega šest zlatnih, četiri srebrne i jedna bronzana, i ispunjeno sedam normi za međunarodna takmičenja u 2014. i 2015. godini. Postignuto je 70 rekorda Crne Gore od čega 38 u muškoj i 32 u ženskoj konkurenciji”, dodaje se u saopštenju.

Kako je saopšteno, Upravni odbor ASCG je izabrao najbolje u ASCG za 2014. godinu, ne navodeći imena laureate. Svečanost proglašenja najboljih u ASCG održaće se 25. decembra 2014.godine u Podgorici u hotelu „Podgorica“.

“Posebno je konstatovano da je ASCG, sa svim organima i tijelima, odgovorio svim obavezama i mnogobrojnim izazovima na domaćem i međunarodnom planu, zbog čega su dobijene pohvale od strane ABAF-a, EAA, IAAF-a i svih domaćih institucija za izuzetan rad Saveza u razvoju i unapređenju atletskog sporta”, stoji u saopštenju ASCG.

Bonus video: