Vuković napada Kup Cara

74 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Vuković, Foto: Privatna arhiva
Veselin Vuković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 10.12.2014. 08:44h

Nakon pet prvenstvenih kola, u Japanu je vrijeme i za dodjelu prvog trofeja u sezoni – od sjutra do 14. decembra na programu je odbojkaški Kup Cara (takmičenje u kojem učestvuju prvoligaši, drugoligaši i univerzitetske ekipe), na kojem će crnogorski trener Veselin Vuković sa JT Tandersima iz Hirošime (u prvenstvu skor 3-2 u pobjedama za treće mjesto) pokušati da se domogne pehara.

Tandersi su prvi pobjednici Kupa Cara 2007. godine, a dvije godine kasnije su igrali finale.

„Preliminarne utakmice su već odigrane, u srijedu se igra šesnaestinA finala, koju prvoligaški klubovi preskaču i igraju osminu finala od četvrtka. Prethodno su učestvovali koledži i drugoligaške ekipe, a nekoliko koledža se plasiralo dalje. Po svim prognozama naš prvi protivnik u osmini finala biće Tokai Univerzitet. Pod pretpostavkom da pobjeđujemo, 12. decembra naš čeka VC Tokyo, 13. pobjednik meča Santora - Sakaj Blejzers, nadamo se i finale 14. decembra. U drugoj strani kostura je šampion Panasonik", rekao je Vuković „Vijestima“.

Panasonik ima tri trijumfa u ovom takmičenju, posljednji pobjednik, Toraj Arovs dva, a Santoni, poput Tandersa, je jednom bio najbolji.

Bonus video: