Izgubio sam puno prijatelja, jer mi je žena Jevrejka

"Prijetilo mi je dosta ljudi, psovalo i pljuvalo još više, iskonstruisano je milion malih odvratnih priča i naravno da je to pogodilo i mene i moju porodicu"
1179 pregleda 15 komentar(a)
Edo majkaš svadba, Foto: Jutarnji
Edo majkaš svadba, Foto: Jutarnji
Ažurirano: 08.12.2014. 19:04h

Jedan od najpopularnijih repera na ex Yu prostoru Edo Maajka otvoreno je pričao o problemima koje mu je donio brak sa Jevrejkom i rekao da je izgubio puno prijatelja u intervjuu za portal "Klix". Otkako je oženio Lilu 2012. reper je trpio uvrede protivnika izraelske politike, zbog čega je Maajka morao da reaguje na Facebooku sredinom ove godine istakavši da mu nije jasna mržnja prema Jevrejima, te da on voli sve ljude i ne dijeli ih po naciji i religiji.

"Ne slažem se sa velikom većinom stvari koje radi izraelska vlada, ali ne mislim da su to 'ćifutska govna koja treba pobit' kako su mi rekli mnogi u lice u Sarajevu... Prijetilo mi je dosta ljudi, psovalo i pljuvalo još više, iskonstruisano je milion malih odvratnih priča i naravno da je to pogodilo i mene i moju porodicu. Moja supruga voli BiH i plakala je kad je sve to čitala... Nakon svega toga sam izgubio puno prijatelja i ne mogu lagati, bio je to šok, ali sam naučio puno", otvorio se reper.

On je kazao da nacionalizam na osvim prostorima samo jača sa godinama, jer se narod ne suočava sa lažima.

"Nacionalizam je bosanska Ahilova peta koju nezaposlenost i bijeda čine još gorima. Nacionalizam je jedna podmukla psihička bolest koja na kraju uvijek završava kontrolom i loše po manjine. Biti drugačiji u BiH je veoma teško po bilo kom pitanju. Nije to problem samo Bosne, već svjetski, samo je kod nas na Balkanu više izražen", smatra reper.

On je otkrio da trenutno piše pjesme za djecu, a počeo je da radi i na svom novom albumu u saradnji sa hrvatskim producentom Kooladeom. Otkrio je ipak da se umorio od obrađivanja socijalnih tema svojim pjesmama, kazavši da je to postao trend.

"Nije mi više izazov raditi pjesme tipa 'Trpaj', 'Jebo Vladu', 'Klimaj Glavom', kad sam tu sve rekao. Na Balkanu nema nikakvog novog problema osim što su svi narodi malo žešće uletjeli u religiju, nacionalizam je malo u porastu, primitivizam je još veći i svi su dosta konzervativniji... Sada svi pjevaju o tim problemima, neki neće da prećute, ali je za veliku većinu to ipak postao jedan trend, mejnstrim, čak i Merlin ima takvih pjesama", istakao je Edo.

Njegov aktuelni album je "Štrajk mozga" objavljen 2012.

Bonus video: