U ORGANIZACIJI ŠSCG OD 10. DO 20. DECEMBRA

"Decembarski dani šaha" u Podgorici

U Crnoj Gori će boraviti prvi čovjek Evropske šahovske federacije (ECU) Zurab Azmajparašvili
0 komentar(a)
Šahovski savez Crne Gore, Foto: Vijesti sport
Šahovski savez Crne Gore, Foto: Vijesti sport
Ažurirano: 04.04.2019. 14:52h

Šahovski savez Crne Gore će u periodu od 10. do 20.  decembra organizovati "Decembarske dane šaha" u Podgorici.

U ovom periodu održaće se brojna takmičenja i aktivnosti.

Od 10. do 20. decembra U Narodnoj biblioteci "Radosav Ljumović"  održaće se seniorsko prvenstvo za muškarce i žene.

Na šampionatu igraju  svi olimpijski reprezentativci, kao i naši najperspektivniji igrači, pa će to biti odlična prilika da vidimo sudar generacija - borbu  prekaljenih velemajstora i mladih čije vrijeme tek dolazi.

Svečano otvaranje je zakazano za 10. decembar  u 14.30 sati, a redovna  kola počinju u 15:30 časova. Sve partije se mogu pratiti uživo preko  sajta ŠSCG.

 Nakon svečanog otvaranja šampionata, u Hotelu "City" sa početkom u 16:00  časova održaće se Redovna skupština ŠSCG na kojoj će se razmatrati  aktuelno stanje u ŠSCG.

U okviru manifestacije 14. decembra 2014. u OŠ"Oktoih" na Zabjelu  održaće se Ubrzano prvenstvo Crne Gore za mlade na kome se očekuje  učešće oko stotinu mladih šahista iz čitave Crne Gore.

Takođe, poslije duže pauze ŠSCG organizuje seminar za šahovske sudije koji  će se održati u periodu od 12. do 14. decembra u u Hotelu "City".

U periodu od 18. - 20. decembra u Podgorici će boraviti prvi čovjek Evropske šahovske federacije (ECU), proslavljeni velemajstor, bivši  šampion Evrope, Zurab Azmajparašvili i prisustvovaće zatvaranju  šampionata.