Tivat: Metak ispaljen u školski prozor?

Direktorica Jovanka Vujačić saopštila da niko od učenika ne bi mogao da unese vatreno oružje u školu, koja je pokrivena video nadzorom
70 pregleda 8 komentar(a)
SMŠ Mladost prozor, Foto: Facebook.com
SMŠ Mladost prozor, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 08.12.2014. 09:53h

Na prozoru Srednje mješovite škole "Mladost" u Tivtu uočeno je oštećenje, koje izgleda kao da je nastalo od metka. Nije poznato kada je prozor oštećen i da li ga je oštetio metak ispaljen iz vatrenog ili vazdušnog oružja.

Rupa na staklu otkrivena je u ponedjeljak 23. novembra. Jedan od učenika škole prije nekoliko dana je na Fejsbuku objavio fotografiju rupe, koju je lajkovalo na desetine korisnika te društvene mreže.

Tragom fotografije, "Vijesti" su kontaktirale tivatsku školu. Na poziv novinara odgovorio je pomoćnik direktora Nedeljko Kišić, jer je direktorica Jovanka Vujačić bila službeno odsutna.

Kišić je saopštio da je rupa na prozoru slučajno otkrivena i da o tome nije obaviještena policija.

"Nisam siguran da li je rupu prvo vidio profesor matematike ili neko od učenika. S obzirom da nije bilo drugih tragova, policija nije obaviještena", kazao je Kišić.

"Vijesti" su telefonskim putem uspjele da dobiju i komentar direktorice Vujačić, koja je kazala da nije vidjela oštećenje jer se nalazi u Podgorici, ali da je informisana o događaju.

"Rupa je primijećena u ponedjeljak rano ujutru kada je počela nastava. Dok je škola radila i tokom nastave, nije se dogodio nikakav incident", kazala je Vujačićeva.

Dodala je da tokom pregleda školske prostorije nisu pronađena oštećenja od metka.

"Ukoliko se zaista radi o oštećenju nastalom od vatrenog oružja, obavijestićemo policiju", kazala je Vujačić.

Istakla je da niko od učenika ne bi mogao da unese vatreno oružje u školu, koja je pokrivena video nadzorom.

Bonus video: