Karatistima Bara pobjednički pehar

162 pregleda 1 komentar(a)
KK Bar, Foto: Facebook
KK Bar, Foto: Facebook
Ažurirano: 07.12.2014. 20:18h

Pobjednik međunarodnog 35. „Kupa oslobođenja Podgorice” je karate klub Bar. U konkurenciji 46 ekipa i 727 takmičara, izabranici kapitena Budućnosti i trenera KK Bar, Almira Cecunjanina, sakupili su 140 poena, pa je veliki pehar glavnog sponzora „Universal kapital banke” otišao u Bar. Drugo mjesto sa 96 poena zaslužio je podgorički Omladinac, dok je treće mjesto pripalo Karate savezu Herceg Novog sa 59 poena. Četiri boda manje imao je Beogradski karate savez. "Bravo za moje takmičare, potvrdili su da su „kaznena ekspedicija” jer su slavili na svim turnirima ove godine", ponosan je bio Cecunjanin. A KK Budućnost kao domaćin nije bio u konkurenciji za trofej, na takmičenju na kojem su pravo nastupa imali uzrasti od poletaraca do mlađih seniora. "Takmičenje je bilo odlično i zahvaljujući opštinskom Sekretarijetu za sport, Karate savezu Podgorice i našem klubu ovaj turnir je iz godine u godinu sve bolji", kazao je direktor Budućnosti Rajko Vujošević.

On je uručio plakete najboljim takmičarima kluba u ovoj godini, Cecunjaninu, sestrama Biserki i Tijani Radulović i Nini Ražnatović, dok je Mila Mraković bila, najuspješnija u mlađim uzrastima. Priznanja su dobili i treneri KK Budućnost, Dragojub Kopitović i dr Nela Tatar.

Nagrade, priznanja i pakete sportske ishrane najboljim crnogorskim karatistima, uručili su direktor Universal kapital banke Predrag Drecun i Vladan Šljukić, direktor firme „Proteini.si”. Pakete sportskih suplemenata dobili su najtrofejniji crnogorski karatisti u ovoj sezoni, Cecunjanin, Ana Drašković, Jelena Maksimović, Mario Hodžić, sestre Radulović i Ražnatović. A uporedo sa 35. Kupom oslobođenja na šest tatamija SC "Morača" održano je i 2. Prvenstvo srednjih škola u karateu. Nastupilo je 45 karatista i karatistkinja a u ukupnom poretku je slavila Gimnazija „Slobodan Škerović", ispred Ekonomske škole "Mirko Vešović", dok su treće mjesto podijelile škole, Mašinska "Ivan Uskoković" i Elektrotehnička "Vaso Aligrudić".

Bonus video: