Predstava "Komad" 7. decembra u KIC-u "Budo Tomović"

U predstavi igraju Žana Gardašević Bulatović, Jelena Nenezić Rakočević i Ivona Čović Jaćimović. Predstavu "Komad" je napisao Stefan Bošković, a režirao Mirko Radonjić
66 pregleda 1 komentar(a)
predstava Komad, Foto: Mmp.gov.me
predstava Komad, Foto: Mmp.gov.me
Ažurirano: 06.12.2014. 14:25h

Predstava "Komad", čije je izvođenje podržalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava biće premijerno izvedena 7. decembra u 20 časova, u zvaničnom programu DEUS-a, na sceni Dodest KIC-a "Budo Tomović" u Podgorici.

U predstavi igraju Žana Gardašević Bulatović, Jelena Nenezić Rakočević i Ivona Čović Jaćimović. Predstavu "Komad" je napisao Stefan Bošković, a režirao Mirko Radonjić. Njih tri igraju tri glumice koje se bore da unaprijede svoja prava, kao žene i kao umjetnice, i istrajavaju u toj borbi sa sve većim žarom i na profesionalnom i na privatnom planu.

U cilju afirmacije žene, a u okviru Kampanje "16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici", Ministarstvo je pružilo podršku ženama, umjetnicama, glumicama koje kroz pozorišni komad govore o sudbinama žena danas, pričajući priču o tri glumice na čitajućoj probi čiji su životi posmatrani kroz tri perspektive.

Novim, savremenim, domaćim tekstom prevedenim u scenski izraz namjera je bila da se i pozorište aktivnije uključi u podršku i borbu žena za ravnopravnost i njihov bolji status u društvu i na taj način pomogne u podizanju svijesti društva o ulozi i problemima žena u savremenom dobu.

Bonus video: