Delegacija Savjeta Evrope posjetila Bar

Delegacija grupe za antidoping, u sastavu Mišel Petru, Rasil Samuli, Janko Dvošak i Mihal Rinkovski, kao i predstavnica Sekretarijata za sport Savjeta Evrope Mehri Gafar-Zada, posjetila je danas Bar i obišla sportske objekte tog grada
2 komentar(a)
grad Bar, Foto: Anto Baković
grad Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 05.12.2014. 11:06h

Delegacija Savjeta Evrope, zadužena za sport i borbu protiv dopinga, posjetila je Bar jer je predstavljen kao grad sa razvijenom sportskom infrastrukturom i centar za pripreme sportista i organizaciju sportskih manifestacija, kazao je predsjednik zdrastvene i antidoping komisije Atletskog saveza Aleksandar Vujičić.

Delegacija grupe za antidoping, u sastavu Mišel Petru, Rasil Samuli, Janko Dvošak i Mihal Rinkovski, kao i predstavnica Sekretarijata za sport Savjeta Evrope Mehri Gafar-Zada, posjetila je danas Bar i obišla sportske objekte tog grada.

U delegaciji su bili i pomoćnica Ministra zdravlja, Mira Jovanovski-Dašić i predstavnik Uprave za mlade i sport Marko Begović.

Delegacija SE boravi u dvodnevnoj posjeti Crnoj Gori, u okviru koje, kao eksperti monitoring grupe za antidoping kontrolu, daje preporuke za zemlje koje su na putu evropskih integracija i kontrolišu nivo usklađenosti donešenih akata.

"Razlog dolaska delegacije iz Evropske Unije je monitoring i usklađenost zakonodavstva Crne Gore, kao i njihova inplementacija sa regislativom i preporukama, vezanim za sport, posebno borbu protiv dopinga", rekao je Vujičić.

On očekuje se da će eksperti za monitoring nakon posjete napraviti izvještaj o usklađenosti sa Konvnencijom Savjeta Evrope i izdati smjernice za dalji napredak u borbi protiv dopinga u sportu.

Bonus video: