Preporuke od stručnjaka Savjeta Evrope

0 komentar(a)
eksperti Savjeta Evrope, Foto: Uprava za mlade i sport
eksperti Savjeta Evrope, Foto: Uprava za mlade i sport
Ažurirano: 04.12.2014. 16:52h

Na poziv Uprave za mlade i sport i Nacionalne komisije za borbu protiv dopinga u sportu eksperti Savjeta Evrope ocijeniće nivo usklađenosti rada i funkcionisanja sistema sporta u Crnoj Gori sa obavezama koje proističu iz Konvencije Savjeta Evrope.

Eksperti Savjeta Evrope daće preporuke u poboljšanju funkcionisanja sporta ali i tehničku podršku u njihovoj realizaciji.

Vršilac dužnosti direktora Uprave za mlade i sport, Igor Vušurović, upoznao je ekspertski tim sa aktivnostima koje preduzima Uprava za mlade i sport, istakavši značaj podrške međunarodnih multilateralnih organizacija u procesu realizacije plana aktivnosti Komisije za borbu protiv dopinga u sportu. Problem dopinga je veoma raširen a uslovljava ga i visok stepen neupućenosti o suplementima koji se nalaze na WADA listi zabranjenih supstanci.

Polazeći od važnosti zaštite zdravlja sportista, poštovanja medicinske i sportske etike kao i jednakosti za sve u sportu, Uprava za mlade i sport će dalje podsticati mjere za prevenciju neželjenih posljedica kao i aktivne borbe protiv dopinga u sportu., navodi se u saopštenju Uprave za mlade i sport.

Bonus video: