Kapisoda: Kuljača me pitao je li Boro Lazović lobirao

Kuljača me telefonom pozvao i pitao da li je predsjednik DPS u Budvi Boro Lazović lobirao u Skupštini da se usvoji odluka o prenosu prava na nepokretnosti, odnosno o prodaji opštinske zemlje na Košljunu", kazao je Kapisoda
65 pregleda 6 komentar(a)
Košljun, Foto: Vuk Lajović
Košljun, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.12.2014. 13:36h

Mihailo Kapisoda, koji je 2007. godine bio na radnom mjestu savjetnika za normativne poslove i prostorno planiranje pri kabinetu predsjednika Opštine Budva, kao i v.d. sekretara za zaštitu imovine, izjavio je danas u nastavku suđenja u procesu "Košljun", da ga je telefonom pozvao tadašnji predsjednik Opštine Rajko Kuljača, u vezi usvajanja odluke u Skupštini Opštine, da se proda opštinska zemlja na Košljunu.

"Kuljača me telefonom pozvao i pitao da li je predsjednik DPS u Budvi Boro Lazović lobirao u Skupštini da se usvoji odluka o prenosu prava na nepokretnosti, odnosno o prodaji opštinske zemlje na Košljunu", kazao je Kapisoda.

Na pitanje sudije Valentine Pavličić, svjedok Kapisoda je kazao da je njemu bilo čudno što je odluka o prodaji zemlje usvojena večinom glasova, jer se opozicija uvijek protivila.

U Višem sudu u Podgorici u toku je sudski proces predsjedniku Opštine Budve Lazaru Rađenoviću, optuženom da je izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, te menadžeru Aleksandru Tičiću, za isto krivično djelo.

Jelica Petričević i Vido Rađenović optuženi su za krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja.

Lazar Rađenović, kao potpredsjednik Opštine Budva i član Komisije za javnu prodaju opštinskog zemljišta površine preko 27.000 kvadrata u mjestu Košljun i Tičić kao menadžer Opštine Budva i predsjednik iste Komisije, tokom 2007. u cilju prodaje tog zemljišta već obezbijeđenom, kupcu i pribavljanje protivpravne imovinske koristi omogućili preduzeću "SP Luna" čiji je direktror Vido Rađenović da "pobijedi" na javnoj licitaciji kao javni ponuđač.

Bonus video: