Suđenje za pljačku kladionice: Optuženi nosio svadbarski pištolj

Za krivično djelo za koje su optuženi predviđena je kazna zatvora od dvije do deset godina
157 pregleda 0 komentar(a)
Kladionica "Volkano", Foto: Arhiva "Vijesti"
Kladionica "Volkano", Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.12.2014. 10:33h

Završeno je juče suđenje Beograđaninu Dušanu Bulatoviću i Makedonki Klementini Marikj, optuženima za razbojništvo, a presuda će biti izrečena sjutra.

Prema navodima optužnice, Marikj je prvo ušla u kladionicu “Volkano” da izvidi situaciju, a kada je izašla, Bulatović je ušao i uz prijetnju pištoljem ukrao 75 eura, dok ga je Makedonka čekala u vozilu.

Zastupnik optužbe Vukas Radonjić, ocijenio je da je je utvrđena krivica za oboje optuženih, ističući da je Bulatović kod tužioca rekao da je Marikj znala što će on da učini, uprkos što je tu izjavu promijenio na suđenju.

“Bulatović nije imao motiva da lažno tereti optuženu, radi se o čovjeku kojem učešće u krivičnom postupku u svojstvu okrivljenog nije strano, pa je svakako znao da će svojom odbranom izazvati pokretanje krivičnog postupka i protiv optužene”, rekao je Radonjić.

Bulatović je na suđenju rekao da Marikj nije znala da će on opljačkati kladionicu. Objašnjavajući zašto je kod tužioca rekao da je njegova navodna saučesnica mogla znati šta namjerava, Bulatović je kazao da je tada bio zbunjen i od policije maltretiran.

Njegova advokatica Natalija Karadžić, podsjetila je da je optuženi priznao krivicu i pokajao se, što su prepoznali i oštećeni koji se nijesu pridružili krivičnom gonjenju.

“ Svadbarski pištolj koji je koristio prilikom izvršenja krivičnog djela nije sredstvo koje je pogodno da povrijedi život i tijelo čovjeka”, rekla je Karadžić.

Za krivično djelo za koje su optuženi predviđena je kazna zatvora od dvije do deset godina.

Bonus video: