Suđenje Adžiću, tužilac rekao: Ubio babu koja ga je podizala

Krivično vijeće sudije Vladimira Novovića presudu će objaviti 15. decembra u Višem sudu u Podgorici
185 pregleda 12 komentar(a)
Marko Adžić, Foto: Ivan Petrušić
Marko Adžić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 04.12.2014. 10:21h

Marko S. Adžić bez milosti je ubio babu koja ga je podizala i zbog tog zločina nije se pokajao do danas.

To je juče rekao tužilac Miloš Šoškić, na kraju suđenja za ubistvo Maksimije Mare Raičević (77) 2013. u Nikšiću.

Adžić se tereti da je u novogodišnjoj noći usmrtio babu , a potom ukrao neutvrđenu svotu novca.

Krivično vijeće sudije Vladimira Novovića presudu će objaviti 15. decembra u Višem sudu u Podgorici.

Šoškić je rekao da nema dileme da je Adžić ubio, rekavši da su na kapi i rukavicama pronađeni njegovi i biološki tragovi pokojne Raičević.

"Podmuklost se ogleda u tome što je Adžić svjesno i voljno stvorio situaciju da ubije babu , pa je iskoristio novogodišnje veče da provaljivanjem vrata uđe u kuću i da ga zato komšije neće čuti. Nakon što je ubio babu , uzeo je njenu ušteđevinu, pa je jasno da je ubio iz koristoljublja. Svjedoci su rekli da se baba u njega zaklinjala i podizala ga od malena.

Okrivljeni je znajući njene navike da spava, ušao u kuću, i babi nije dao nikakvu šansu da preživi. Potom se taksijem vratio u Podgoricu, da bi sa djevojkom otišao da se provede kod tetke. Nije imao nimalo milosti i nije pokazao nikakvo kajanje, kako tada, tako ni tokom čitavog trajanja postupka", kazao je tužilac.

Branilac optuženog, advokat Luka Stijepović, tvrdio je da nijesu dokazani navodi optužnice.

“Ovakvo djelo mogao je da uradi u potpunoj neuračunljivosti i pod dejstvom alkohola. Treba uzeti u obzir da je ranije u životu dva puta pokušao da se ubije. Vještaci su površno i paušalno uradili nalaz i mišljenje kada su naveli da uračunljivost nije bila bitno umanjena na dan ubistva... To što se Adžić brani ćutanjem, nije da bi izbjegao krivicu, već što se nalazi u teškom duševnom stanju”, kazao je branilac Stijepović.

Majka: Blaže ga kaznite i pomognite mi da ga liječim

Slavka Adžić, kćerka pokojne Maksimije Raičević i majka optuženog Marka Adžića, kazala je da je on volio babu .

"Ne mogu da zamislim sina u ovakvoj situaciji, iako je narkoman više od 15 godina. Ne mogu da zamislim, jer je volio đeda i babu , koja mu je i vraćala kredit. Molila bih sud da, ako postoji ikakva olakšavajuća okolnost, da ga blaže kaznite i da mi pomognete da ga liječim. Znam sina kao veselog i dugovitog... Nikada nije imao sukob sa zakonom. Ako je ovo uradio, onda je Marko uradio pod dejstvom narkotika", rekla je Slavka Adžić.

Bonus video: