Izvučen automobil, ronioci nastavljaju potragu za tijelom

Vozilo je jutros primijećeno na nekoliko stotina metara od mjesta slijetanja, saopšteno je "Vijestima" iz policije.
120 pregleda 0 komentar(a)
spasilac, Platije, Foto: Služba zaštite i spašavanja
spasilac, Platije, Foto: Služba zaštite i spašavanja
Ažurirano: 04.12.2014. 12:30h

Taksi vozilo Žabljačanina Radosava Džakovića (39), koje je prekjuče sletjelo u Moraču, izvučeno je oko 13.05.

Tijelo Džakovića nije nađeno u vozilu, pa su ronioci nastavili potragu nizvodno.

Vozilo je jutros primijećeno na nekoliko stotina metara od mjesta slijetanja, saopšteno je "Vijestima" iz policije.

Vozilo je bilo vidljivo tek nakon što se voda razbistrila.

Automobil podgoričkog taksi udruženja "Alo" sletio je prekjuče oko podneva u nabujalu rijeku Moraču, nedaleko od mosta Pjenavac u Platijama.

Vozilom je upravljao Džaković, kome se od tog trenutka izgubio svaki trag.

Prema riječima komandira kolašinskih vatrogasaca Željka Darmanovića, voda je izuzetno mutna i nabujala, pa potraga čamcima nije bila uspješna.

“Spuštali smo se 200 metara nizvodno i pokušavali da lociramo auto. Bez rezultata, iako smo dali sve od sebe. Nažalost, naše dalje aktivnosti ne bi imale smisla. Sada jedino nešto mogu da učine ronioci”, rekao je Darmanović.

Nakon detaljne pretrage terena, otklonjena je mogućnost da je Džaković ispao iz vozila prije nego što je ono upalo u vodu.

“Ronioci će doći, ali teško da se išta može učiniti dok je Morača ovoliko mutna, brza i nabujala. Policajci su pomogli pripadnicima Službe zaštite i spasavanja, tako što su šipkama dugim po četiri metra pokušavali da u dubini vode napipaju vozilo”, nezvanično je saopšteno iz kolašinske policije.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, juče do kraja dana policiji nije prijavljen nestanak osoba, sa teritorije gdje je automobil upao u rijeku, ali i okolnih teritorija.

“Ipak, i dalje sa sigurnošću ne može da se tvrdi da je Džaković bio sam u vozilu u trenucima kad je ono sletjelo u Moraču”, saopštili su iz policije.

Bonus video: