BORBA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Centar za ženska prava: Pokrenut portal Stop nasilju

"Cilj portala je da informiše javnost o svim dešavanjima i aktivnostima koje se odnose na borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici, kao i da pruži informacije o dostupnim servisima podrške za osobe sa iskustvom nasilja", kaže se u saoptenju
177 pregleda 0 komentar(a)
Stop nasilju, Foto: Screenshot
Stop nasilju, Foto: Screenshot
Ažurirano: 04.04.2019. 14:45h

Nevladina organizacija (NVO) Centar za ženska prava pokrenula je web portal Stop nasilju, čiji je cilj, kako je saopšteno, da informiše javnost o dešavanjima i aktivnostima koje se odnose na borbu protiv nasilja nad ženama i u porodici. 

Portal www.stopnasilju.me pokrenut je u okviru klampanje "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", u saradnji sa NVO Sigurna ženska kuća, SOS Telefon za žene i djecu žrtve nasilja - Podgorica, SOS Telefon za žene i djecu žrtve nasilja- Nikšić i Centar za romske inicijative. 

Iz Centra za ženska prava su poručili da je portal otvoren i za druge nevladine organizacije koje se bave ovom problematikom. 

"Cilj portala je da informiše javnost o svim dešavanjima i aktivnostima koje se odnose na borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici, kao i da pruži informacije o dostupnim servisima podrške za osobe sa iskustvom nasilja", kaže se u saoptenju. 

Osim toga, kako se navodi, cilj portala je da kroz autorske tekstove, intervjue, multimedijalne sadržaje i članke iz oblasti umjetnosti i kulture promoviše principe rodne ravnopravnosti i utiče na pozitivne promjene u društvu. 

"Želja nam je da portal tokom cijele godine, a ne samo tokom pomenute kampanje, bude mjesto interakcije za sve koji žele da podrže i promovišu kulturu tolerancije i nenasilja", saopštili su iz Centra za ženska prava. 

Portal je dio projekta koji su podržali Kancelarije UNDP u Crnoj Gori, Evropske unije i Ministarstva za ljudska i manjinska prava.