Ćupića pustili na slobodu, sad ga traže

Ćupić je bio uhapšen zbog bombaškog napada, a istražni sudija ga je pustio da se brani sa slobode
172 pregleda 7 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.12.2014. 06:56h

Policija je raspisala lokalnu potjernicu za Cetinjaninom Nikolom Ćupićem (30), osumnjičenim da je krajem septembra ove godine bacio eksplozivnu napravu na kuću sugrađanina Andrije Ivanovića.

To je “Vijestima” potvrđeno iz više izvora.

Ćupić je zbog bombaškog napada, koji se dogodio 24. septembra, uhapšen 20. novembra.

Zamjenik osnovnog državnog tužioca na Cetinju Duško Milanović tada mu je odredio 48-časovno zadržavanje.

Ipak, istražni sudija Srđan Vujović nakon saslušanja pustio je Ćupića da se brani sa slobode. Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju uložilo je žalbu na odluku sudije Vujovića, koja je uvažena i Ćupiću određeno rješenje o pritvoru od 30 dana u Istražnom zatvoru u Spužu.

Nakon toga, policiji je naloženo da ponovo uhapsi Ćupića i sprovede ga u zatvor, međutim on na kućnoj adresi nije pronađen.

Iz policije je nezvanično saopšteno da intenzivno tragaju za Ćupićem.

On je osumnjičen da je aktivirao eksplozivnu napravu sa TNT punjenjem, čime je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje eksplozivnih materija.

Od eksplozije je oštećena kuća Ivanovića, dvije susjedne kuće i tri automobila. U dokaze protiv Cupićeva uvrštena je njegova majica, koja je izuzeta tokom pretresa.

Na njoj su vještačenjem, navodno, pronađene čestice eksploziva.

Iz porodice Ćupić tvrdili su ranije da Nikola Ćupić nije bacio bombu i da je policija dokaze protiv njega podmetnula.

"Nakon eksplozije policajci su došli u stan u kojem živi Nikola, i tražili od njega bilo što od njegove garderobe, što bi predali na analizu. Dao im je svoj šuškavac. Policajci su mogli Nikoli podmetnuti bilo što, kao što su i podmetnuli navodne tragove TNT-a...", saopštili su iz porodice.

Bonus video: